Primii gălăţeni lăsaţi fără case din cauza neplăţii întreţinerii / Licitaţia are loc pe 14 ianuarie

Primii gălăţeni lăsaţi fără case din cauza neplăţii întreţinerii / Licitaţia are loc pe 14 ianuarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

După ce a anunţat că 1.800 sentinţe definitive împotriva rău-platnicilor vor fi puse în executare, Apaterm a trecut deja la fapte * Pe 14 ianuarie, vor fi scoase la licitaţie cinci apartamente * Procesele şi executările silite se vor înmulţi exploziv în 2014


Apaterm ne-a informat că, în acest moment, are finalizate rapoartele de evaluare pentru un număr de cinci locuinţe ale debitorilor cedaţi de către asociaţii, apartamente ce vor fi scoase pentru vânzare la licitaţie.

Primul pe lista pusă la dispoziţie de Apaterm este Radu Măgrineanu, debitor cedat de Asociaţia de Proprietari nr. 603, pentru o datorie de 6.307 de lei, căruia îi va fi licitată garsoniera de pe strada Caişilor nr. 4, bloc A 3, din Micro 40.

Un apartament cu patru camere de pe strada Camil Ressu nr. 13, bloc T5, Micro 38 va fi de asemenea scos la vânzare după ce proprietarul lui, Ion Călin, a fost debitor cedat de Asociaţia nr. 700, pentru o datorie de 5.616 lei.

O garsonieră de pe strada Năruja nr.25, bloc C4, Micro 40 va fi licitată după ce Aurelia Agache a devenit debitor cedat de Asociaţia de Proprietari nr. 612, pentru o datorie de 5.332 de lei.

Urmează pe listă Sava Lefter, debitor cedat de Asociaţia de Proprietari nr. 590, pentru o datorie de 2.675 de lei, căruia, prin dosarul de executare, îi va fi licitat apartamentul de pe strada Dunărea nr. 94, bloc E 18, din Micro 21.

Ultimul pe listă este Valentin Miron - culmea, fost salariat Apaterm - care îşi va pierde apartamentul cu trei camere de pe strada Laminoriştilor nr. 10, bloc G 1, Micro 19, fiind debitor cedat de Asociaţia de Proprietari nr. 428, pentru o datorie de 16.822 de lei.

Licitaţia va avea loc pe 14 ianuarie 2014.

Ce urmează

Apaterm ne-a informat că a preluat prin contracte de cedare de creanţă sentinţele definitive deţinute de asociaţiile de locatari/proprietari împotriva locatarilor rău-platnici şi a pus în executare 220 de sentinţe definitive. De asemenea, a promovat un număr de 2.794 de procese în instanţă împotriva asociaţiilor de proprietari/locatari, pentru o sumă totală de 116.134.778 de lei şi a pus în executare 2.374 de sentinţe definitive deţinute împotriva asociaţiilor.

Societatea ne-a dezvăluit că există asociaţii aflate sub executare silită care refuză să prezinte la control registrul de casă în vederea corelării încasărilor efectuate cu obligaţiile stabilite prin procesul-verbal încheiat cu executorul. Aşa că o echipă de şapte administratori sechestru se deplasează zilnic la asociaţiile care sunt în procedura executării silite şi pentru care au fost întocmite procesele-verbale de instituire sechestru pe încasări executorii judecătoreşti. Apaterm a înaintat 21 de plângeri penale pentru sustragere de sub sechestru, 11 din ele finalizate cu NUP şi pentru care a formulat plângeri împotriva neînceperii urmăririi penale!

Citit 7122 ori Ultima modificare Joi, 12 Decembrie 2013 10:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.