Accident mortal de muncă în Combinatul ArcelorMittal Galaţi

Accident mortal de muncă în Combinatul ArcelorMittal Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un bărbat de 32 de ani a murit vineri pe platforma siderurgică în urma unui accident petrecut la o bandă transportoare. Din informaţiile disponibile la acest moment, se pare că tânărul ar fi intrat într-o încăpere în care instalaţia nu era oprită şi şi-ar fi prins mâna într-un utilaj în care a rămas captiv. Circumstanţele exacte în care a survenit decesul nu sunt încă foarte clare, instituţiile abilitate declanşând o anchetă în acest caz.

„Deocamdată nu ne putem pronunţa asupra a ceea ce s-a întâmplat, cert este că e vorba despre un accident mortal de muncă. Vom face o anchetă în urma căreia se vor stabili cauza şi împrejurările exacte ale acestui nefericit eveniment”, a declarat directorul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Ionel Petrea.

Conducerea ArcelorMittal nu a oferit detalii cu privire la împrejurările în care a avut loc accidentul. „ArcelorMittal Galaţi confirmă faptul că unul dintre angajaţii săi, în vârstă de 32 de ani, şi-a pierdut viaţa vineri, 13 decembrie, în urma unui accident petrecut la Combinat. Dorim să transmitem sincere condoleanţe familiei victimei. De asemenea, oferim sprijin familiei şi prietenilor colegului nostru în acest moment foarte dificil. Cooperăm îndeaproape cu autorităţile pe parcursul investigaţiei”, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Acesta este primul accident mortal de muncă înregistrat la ArcelorMittal Galaţi în ultimii trei ani. Directorul combinatului, Bruno Ribo, declara în urmă cu câteva zile, înainte de accidentul mortal, că s-au făcut paşi importanţi în ce priveşte sănătatea şi securitatea în muncă, dar că mai e nevoie să se lucreze la acest capitol. „Nu suntem încă fericiţi cu rezultatele obţinute deoarece am avut multe accidente care s-au soldat cu incapacitate temporară de muncă”, spunea Bruno Ribo în urmă cu două săptămâni.

Citit 5339 ori Ultima modificare Luni, 16 Decembrie 2013 15:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.