Apel al Electrocentrale / Dacă nu se plătesc datoriile, rămânem iar fără căldură

Apel al Electrocentrale / Dacă nu se plătesc datoriile, rămânem iar fără căldură
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Electrocentrale face un apel la gălăţenii branşaţi la sistemul public de termoficare să intensifice plăţile pentru căldură, astfel încât să poată fi achitată factura către furnizorul de materie primă, ROMGAZ, şi implicit să se continue livrarea de apă caldă şi căldură pentru oraş. "Având în vedere că SNGN Romgaz SA Mediaş ne solicită plata în avans, până la data de 27.12.2013, a contravalorii gazelor comandate pentru prima decadă a lunii ianuarie 2014, revenim cu rugămintea de a efectua cât mai urgent plăţi din restanţe. În cazul neîncasării restanţelor de  la dumneavoastră, SC Electrocentrale Galaţi SA  nu va mai avea obligaţia livrării energiei termice către SC Apaterm SA Galaţi, neavând materia primă pentru producerea energiei termice destinată sistemului centralizat de alimentare cu energie termică din oraşul Galaţi", se arată într-un comunicat de presă al Electrocentrale.

Conducerea furnizorului de energie termică susţine că, în acest moment, datoria Apaterm către Electrocentrale depăşeşte 25 de milioane de lei, fără a mai lua în calcul şi datoriile la masa credală. "Precizăm că SC Apaterm SA Galaţi are faţă de societatea noastră o datorie curentă, înregistrată de la data deschiderii procedurii de insolvenţă până la data de 17.12.2013, de 25,1 milioane lei, la care se adaugă datoriile de la masa credală de 339 milioane lei", se mai arată în comunicatul semnat de directorul Octavian Graure.

Conducerea Electrocentrale susţine că aceste plăţi trebuie făcute în interesul public al oraşului. "Vă mulţumim anticipat pentru înţelegere şi sperăm în sprijinul material al dumneavoastră – în calitate de beneficiari ai acestui serviciu public", se mai spune în comunicat.

Citit 2986 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Decembrie 2013 18:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.