SCANDALOS/ Evitaţi plimbările cu bicicletele la Gârboavele! Pădurea e împânzită de capcane de fier

SCANDALOS/ Evitaţi plimbările cu bicicletele la Gârboavele! Pădurea e împânzită de capcane de fier
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Mai multe ţepuşe metalice, asemănătoare unor greble înfipte pe aleile din Pădurea Gârboavele, au fost descoperite întâmplător de câţiva biciclişti * Administratorii fondului spun că ţepuşele sunt periculoase şi ilegale şi au deschis o anchetă pentru identificarea celor care le-au pus


Ciudatele obiecte a căror observare este aproape imposibilă din cauza covorului de frunze au fost descoperite duminică seară de doi biciclişti din Galaţi, care au mers în pădure ca să se plimbe. Urmând traseul obişnuit, tinerii au avut neplăcuta surpriză să se trezească cu roţile dezumflate, chiar în mijlocul pădurii.

„Deodată s-a auzit cum cauciucurile noastre s-au înţepat. Văzând că şi eu şi colegul avem aceeaşi problemă ne-am întors privirea înapoi să vedem care a fost obstacolul ascuţit. Am rămas muţi de uimire când am observat că din pământ ieşeau nişte ţepuşe foarte ascuţite lungi de aproximativ 4-5 centimetri. Am scos dispozitivul special făcut pentru a provoca daune, nu ştim cui, şi am început să ne reparăm penele de la roţi”, ne-a relatat George Calinovschi, unul dintre bicicliştii păţiţi. La o privire mai atentă, pe o distanţă de nici un kilometru, bicicliştii au mai descoperit încă trei „dispozitive” îngropate în pământ, care dacă ar fi fost întâlnite de roţile vreunui vehicul, animal sau om, cu siguranţă ar fi provocat pagube.

„Nu ştim cine le-a pus acolo şi cu ce gând, dar dorim să tragem un semnal de alarmă autorităţilor, dar şi persoanelor care se duc în Pădurea Gârboavele ca să practice un sport sau să îşi petreacă timpul liber alături de copii”, a adăugat George.

„Nu le-am pus noi”

Aceasta era, marţi, singura certitudine a celor de la Serviciul de Administrare a Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi, administratorul Pădurii Gârboavele. Şeful instituţiei, Viorel Sandu, s-a întâlnit ieri cu reprezentanţii fondului de vânătoare şi cu cei ai asociaţiei de biciclişti care i-au expus întâmplarea şi i-au solicitat rezolvarea situaţiei.

„Aceste ţepuşe sunt ilegale, asta putem spune cu certitudine. Nici vorbă să fie montate de noi şi vom începe o anchetă împreună cu cei de la Poliţie şi cu cei de la Fondul de Vânătoare, pentru a depista persoanele care le-au montat. Vom face filtre în pădure şi vom verifica dacă mai sunt astfel de „capcane”. Una dintre bănuielile pe care le avem la acest moment este că ele ar fi fost puse pentru a-i împiedica pe cei cu biciclete sau motociclete să circule prin pădure”, ne-a precizat Viorel Sandu, directorul Serviciului de Administrare a Domeniului Public din cadrul CJ Galaţi.

Potrivit sursei citate, Postul de Poliţie Tuluceşti a fost ieri sesizat oficial, urmând ca oamenii legii să deschidă şi ei o anchetă pentru identificarea persoanelor care au montat dispozitivele.

Citit 3933 ori Ultima modificare Marți, 21 Ianuarie 2014 17:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.