UPDATE CFR Călători, pe timp de iarnă/ În continuare, trenurile circulă greu

UPDATE CFR Călători, pe timp de iarnă/ În continuare, trenurile circulă greu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE, ora 15:45 Potrivit listei Ministerului, judeţul nostru are anulate o bună parte dintre trenurile de călători din cauza urgiei care s-a instalat decâteva zile asupra României. Astfel, pe linia ferată Mărăşeşti – Barboşi, circulaţia feroviară este restricţionată din cauză că se acţionează cu utilaje şi personal pentru îndepărtarea sulurilor de zăpadă formate din cauza viscolului. De asemenea, timpul nefavorabil a dus la anularea trenurilor : 15072, pe relaţia Galaţi – Bucureşti Nord, cu ora de plecare – 06.50 ; 15073, pe ruta Bucureşti Nord – Galaţi, cu plecare la ora 15.30 ; 1571, pe ruta Bucureşti Nord Galaţi, cu plecare la 08.55; 1572, Galaţi – Bucureşti Nord cu plecare la ora 13.40, 1670, Galaţi – Bucureşti Nord, cu plecare la ora 04.50; 1672, Galaţi – Bucureşti Nord, cu plecare la ora 09.25;  1673, Bucureşti Nord – Galaţi, cu plecare la ora 18.38; 1674, pe ruta Galaţi – Bucureşti Nord – cu plecare la ora 17.40; 1675, Bucureşti Nord –Galaţi, cu plecare la ora 18.10, 1731 şi 1732 pe relaţiile Braşiv – Galaţi, Galaţi Braşov, cu plecări la 16.40, respectivla ora 06.00. Tot la capitolul trenuri anulate figurează şi trenurile: 1866, pe relaţia Galaţi – Iaşi ; 1870, Galaţi – Constanţa şi 1871 Constanţa – Galaţi, cu plecări la ora 16.40, ora 07.35, respective ora 16.00, dar şi 5106 pe relaţia Galaţi - Mărăşeşti, cu plecare la ora 09.30.


 

UPDATE, ORA 14.00 Iată situaţia transportului feroviar la ora 14.00 (CLICK AICI)


CFR Călători informează că în continuare circulaţia feroviară se desfăşoară în condiţii de iarnă şi că în jumătatea de sud a ţării o serie de trenuri sunt anulate, iar altele sunt tractate cu locomotive şi circulă cu limitare de viteză, înregistrându-se întârzieri.

„Din cauza ninsorii viscolite se circulă în continuare cu limitare de viteză de 50km/h pe tronsoanele Bucureşti – Ploieşti, Bucureşti – Feteşti şi Făurei – Ţăndărei, între staţiile Dudeşti - Spicu, iar pe secţiile de circulaţie Bucureşti Băneasa – Lehliu – Feteşti, Făurei – Urziceni, Ploieşti – Adjud, Barboşi -Tecuci - Mărăşeşti şi Slobozia - Ciulniţa - Călăraşi trenurile sunt tractate cu locomotive Diesel. Linia CF Ploieşti – Urziceni este închisă din cauza viscolului şi a sulurilor de zăpadă care depăşesc 1 m”, se arată în comunicatul celor de la CFR Călători.

De asemenea, tot aici se precizează că echipele de intervenţie desfăşoară operaţiuni menite să îndepărteze pericolele de accident, făcând referire directă la „tăiere a copacilor şi remedierea defecţiunilor survenite la linia de contact între staţiile Valea Largă şi Comarnic, unde în cursul nopţii mai mulţi copaci s-au prăbuşit de pe versant în gabaritul căii ferate pe ambele fire de circulaţie, în momentul prăbuşirii fiind ruptă şi linia de contact”. CFR mai anunţă că trenurile aflate în grafic staţionează în gările de pe traseu, urmând să înregistreze întârzieri semnificative la sosirea în staţiile de destinaţie.

„Se intervine în continuare pentru deszăpezirea liniilor şi a macazurilor din staţiile de cale ferată unde zăpada viscolită se depune în strat gros, astfel încât îndrumarea trenurilor să se facă în condiţii de siguranţă”, se mai arată în comunicat.  Responsabilii CFR Călători anunţă că astăzi, 26 ianuarie, a fost redus numărul garniturilor pe anumite tronsoane feroviare din zonele afectate, fiind menţinut în grafic un număr de trenuri adaptat la condiţiile meteo nefavorabile, asta la solicitarea călătorilor, dar şi pentru a se evita blocarea acestora în parcurs. Cei de la CFR Călători îi roagă pe toţi cei care pornesc la drum să se informeze despre condiţiile meteo şi să apeleze telefonic Gara CFR pentru informaţii actualizate referitoare la mersul trenurilor cu care intenţionează să călătorească. Pentru Gara CFR Galaţi sunt date două numere de telefon: 0236/460643 şi 0731/990861. De altfel, numerele de telefon de la toate staţiile CFR sunt publicate pe www.cfrcalatori.ro, la secţiunea Info Utile/informaţii Telefonice. CFR Călători mai anunţă că din cauza menţinerii avertizării de Cod Portocaliu există posibilitatea anulării şi a altor trenuri cu scopul de a preîntâmpina blocarea acestora. Se mai arată că cei care au cumpărat bilete la trenurile anulate vor fi redirecţionaţi către trenurile aflate în circulaţie conform graficului. De asemenea, vor fi onorate şi solicitările de restituire a contravalorii biletelor pentru perioada 24 – 27 ianuarie. Astfel, se va restitui, la cerere, întreaga contravaloare a biletelor pentru parcursul neefectuat la trenurile care înregistrează întârzieri. „În situaţia în care apar modificări în circulaţia trenurilor la care pasagerii au bilete valabile se pot efectua călătorii la alte trenuri sau pe alte rute fără plata diferenţelor tarifare. De asemenea în situaţia anulării unui tren, pasagerii vor fi redirecţionaţi către alte trenuri care au aceleaşi destinaţii. În trenuri se pot cumpăra bilete la tariful de la casele de bilete, în situaţia în care pasagerii nu au timp să-şi cumpere din cauza modificărilor de circulaţie”, se precizează în comunicatul de presă.

Citit 2292 ori Ultima modificare Duminică, 26 Ianuarie 2014 16:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.