Primăria susţine că vineri se deszăpezesc străzile secundare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Primăria susţine că vineri se deszăpezesc străzile secundare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Utilajele de deszăpezire au lucrat ieri toată ziua şi şi-au continuat activitatea şi în cursul nopţii. „Au fost în activitate 91 de utilaje (autosărăriţe, autogredere, buldoexcavatoare, încărcătoare frontale, autocamioane cu lamă, buldozere, tractoare cu lamă şi perie), care au curăţat în primul rând bulevardele principale şi apoi străzile de gradul doi, precum Regiment 11 Siret şi Doja. Acolo unde stratul de zăpadă era subţire s-a dat cu sare, pentru a se evita formarea poleiului. Aproximativ 130 de oameni au lucrat pentru a curăţa trotuarele şi degajarea staţiilor de transport. S-a acţionat punctual pentru deszăpezirea unor unităţi, precum spitalele şi s-a încercat sprijinirea angajaţilor Ecosal în ridicarea gunoiului”, ne-a declarat Laurenţiu Jalbă, şeful Direcţiei Tehnice din cadrul Primăriei Galaţi.

În cursul zilei de ieri a fost folosit buldozerul pentru deszăpezirea cartierului Barboşi, urmând ca pe parcursul nopţii acesta să acţioneze în cartierul Fileşti. „În timpul nopţii se va ridica zăpada de pe următoarele artere: Domnească, Ada Marinescu, Bălcescu, Brăilei, Oţelarilor, Gheorghe Asachi, Siderurgiştilor, Constructorilor şi Gheorghe Doja. De asemenea, tot în cursul nopţii se va acţiona pentru eliberarea căilor de acces către ghenele de gunoi, astfel încât astăzi angajaţii Ecosal să poată ridica gunoiul”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Planul de acţiune al Primăriei prevede ca în cursul zilei de astăzi să se deszăpezească şi străzile secundare. „Pe timpul nopţii vom continua căratul zăpezii. Problema cea mare este depozitatul. Am umplut deja parcarea de la Cimitirul „Sf. Lazăr”. Mai avem spaţiu la Plaja Dunărea şi la Sala Sporturilor, dar vom mai avea nevoie şi de alte spaţii”, a conchis Laurenţiu Jalbă.

Acţiunile de deszăpezire şi de curăţare a oraşului vor continua şi în zilele viitoare.

Citit 3753 ori Ultima modificare Joi, 30 Ianuarie 2014 22:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.