Cazul bebeluşului externat cu clavicula fracturată de la "Buna Vestire" ajunge la expertiză

Cazul bebeluşului externat cu clavicula fracturată de la "Buna Vestire" ajunge la expertiză
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tatăl copilului externat vinerea trecută de la Maternitatea "Buna Vestire" cu clavicula fracturată a depus miercuri o sesizare oficială la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, prin care solicită efectuarea unei anchete. Părinţii nou-născutului reclamă faptul că mama nu a fost consultată de niciun medic, nici la internare şi nici după naştere, precum şi traumatismul cu care s-a ales micuţul şi care a fost observat abia în ziua externării.

"Plângerea a fost înregistrată la noi. Vom urma procedurile legale, se va întruni comisia şi se va desemna un expert", ne-a precizat dr. Valentin Boldea, şeful DSP Galaţi. Sesizarea va trebui să primească o soluţionare în maximum 90 de zile de la înregistrare. Un aspect important al anchetei va viza problema consultării de către un medic a tinerei mămici, care la doar 17 ani şi prima naştere se înscrie într-o categorie de risc. Părinţii bebeluşului vor să sesizeze de asemenea şi Colegiul Medicilor, dar şi Parchetul.

"Mergem până în pânzele albe. Aveau ce aveau cu mine, dar ce vină avea copilul?", ne-a spus  Iuliana Enache, care miercuri dimineaţă a ajuns cu copilul la Spitalul de Pediatrie, după ce micuţul s-a simţit rău din cauza unor probleme digestive.

Citit 1424 ori Ultima modificare Miercuri, 26 Februarie 2014 16:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.