Proba de traseu taie în carne vie la examen. Vezi câţi gălăţeni reuşesc să ia permisul auto

Proba de traseu taie în carne vie la examen. Vezi câţi gălăţeni reuşesc să ia permisul auto
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

*Unul din cinci candidaţi ajunge să obţină permisul de conducere după ce susţine ambele probe ale examenului *Exigenţa a crescut odată cu înmulţirea examinatorilor care au dreptul să-i verifice pe aspiranţi la proba de traseu


Mulţi chemaţi, puţini aleşi! Cam aşa s-ar putea descrie situaţia gălăţenilor care vor să obţină un un permis de conducere. Documentul, necesar în cele mai multe cazuri pentru obţinerea unui job, dar şi dorit de cei care vor să îşi conducă maşina care îl aşteaptă în faţa scării, nu este totuşi chiar atât de uşor de obţinut. Explicaţia e simplă: testele sunt uşoare, astfel încât mai toţi candidaţii care pun cât de cât mâna pe carte au şanse mari să treacă "sala". Şoferia nu ţine însă doar de "tocirea" noţiunilor, ci şi de aprofundarea lor, dar şi de îndemânare, iar asta se vede la probele de traseu. O arată raportul dezastruos între numărul candidaţilor înscrişi la examen şi cel al gălăţenilor care pot deschide şampania după proba practică.

"Am avut 26.674 de candidaţi înscrişi la examen în 2013, dintre care au trecut de proba teoretică mai puţin de jumătate, respectiv 10.915. După proba practică au fost admişi doar 5.972. Tendinţa s-a păstrat şi în primele două luni ale acestui an, în ianuarie 441 de candidaţi din 1.905 înscrişi reuşind să treacă de traseu, iar în februarie, 621 din 2.094", explică cms. şef George Căpătan, şeful Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Galaţi.

Mai mulţi examinatori

Numărul mare al candidaţilor care treceau de sală şi ajungeau la proba practică a pus, spre finele anului trecut, Serviciul de Permise în situaţia de a extinde perioada dintre cele două examene, din cauză că poliţiştii atestaţi să facă verificările erau prea puţini, respectiv opt. Astfel, un candidat trebuia să aştepte pentru aşi demonstra abilităţile chiar şi 45 de zile, termenul fiind redus în prezent la 30 de zile.

"Cu sprijinul Direcţiei Generale am reuit să mai trimitem la curs şi să atestăm încă şase poliţişti. Acum suntem 14 examinatori, ceea ce ne permite şi o rotire mai eficientă  cadrelor la probele practice", a subliniat cms. şef Căpătan.

Citit 33634 ori Ultima modificare Vineri, 07 Martie 2014 16:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.