Acuzaţii de tortură şi omor la spitalul din Tecuci/ Medicii aruncă vina unii pe alţii

Acuzaţii de tortură şi omor la spitalul din Tecuci/ Medicii aruncă vina unii pe alţii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Scenariu halucinant la Spitalul "Anton Cincu" Tecuci * Medicii se acuză unii pe alţii, prin intermediul pacienţilor, de tratamente inumane


Pe fondul neînţelegerii dintre două tabere ale medicilor spitalului "Anton Cincu" din Tecuci, la Direcţia de Sănătate Publică Galaţi, dar şi în presă au ajuns sesizări privind moartea a doi bebeluşi precum şi torturarea unei paciente.

Care sunt acuzaţiile

Sub protecţia anonimatului, un cadru medical din cadrul Spitalului "Anton Cincu" din Tecuci a susţinut, prin intermediul mai multor canale de presă, că doi bebeluşi ar fi murit în spital, din cauza faptului că medicul Mohamed Asaad, şeful secţiei de ginecologie a respectivului spital, nu ar fi ştiut să intervină la timp.

Pe de altă parte, doctorul Asaad a declarat pentru "Viaţa liberă" că respectivii bebeluşi ar fi avut probleme fiziologice incompatibile cu viaţa. "Din punctul meu de vedere, acest gen de cazuri se petrec la absolut orice unitate spitalicească. Mai mult, mi se pare ciudat că nu părinţii sunt cei care aduc aceste acuzaţii, ci chiar nişte cadre medicale", a spus medicul. Potrivit actelor medicale din spitalul tecucean, părinţii şi-au dat acceptul în scris privind incinerarea cadavrelor.

Cum o plângere nu vine niciodată singură, medicul Asaad a fost acuzat de una dintre paciente de practici inumane, pe numele medicului fiind înaintată o plângere şi către Colegiul Medicilor, dar şi către Parchet. "Pacienta care mă acuză nu a fost pacienta mea. Eu am venit sâmbătă dimineaţa la vizită, după ce pacienta fusese anterior operată, de două ori, vineri, de un alt medic. Respectivul cadru medical nu a trecut în foaie faptul că la a doua intervenţie s-a folosit rahianestezia, drept pentru care nu puteam şti care era starea ei fără un consult prealabil", a mai declarat medicul.

Managerul spitalului din Tecuci, Teodor Negru, îi ia apărarea şefului de secţie. "Am dispus şi noi o anchetă internă, pentru a vedea cu exactitate ce s-a întâmplat. Aceste plângeri nu fac decât rău spitalului, mai ales că din punctul meu de vedere sunt şi nefondate", a spus acesta. Conform aceleiaşi surse, plângerile vin pe fondul nemulţumirii unei părţi a mediclior, după întreruperea contractului de muncă al fostului manager, doctorul Dragoş Teodoru, care a fost deja trimis în judecată pentru fapte de corupţie. Medicul Dragoş Teodoru a fost suspendat pe timpul anchetei DNA, fiind cercetat într-un dosar de fraudă.

Anchete pe bandă rulantă

Pe lângă ancheta internă ce va avea loc la nivelul spitalului, atât Primăria Tecuci, cât şi Direcţia de Sănătate Publică Galaţi vor efectua controale amănunţite în perioada imediat următoare la spitalul din Tecuci. Conform unui comunicat de presă, remis de municipalitarea tecuceană, "primarul Municipiului Tecuci s-a autosesizat şi a dispus următoarele: Demararea de îndată a unei misiuni de audit financiar cu structura proprie din cadrul Aparatului de specialitate al primarului, privitor la achizițţiile de medicamente, materiale sanitare, alimente, în cadrul exerciţiului financiar 2013-2014, sesizarea Direcţiei de Sănătate Publică-Galaţi privind efectuarea unui nou control". De asemenea, primăria va sesiza conducerea Colegiului Medicilor Galaţi privind activitatea desfăşurată de medicii din cadrul secţiei obstetrică-ginecologie a Spitalului „Anton Cincu” Tecuci.

Potrivit aceleiaşi surse, un alt medic decât doctorul Asaad se face vinovat de neglijenţă. "Din verificările administrative preliminare efectuate de managerul unităţii sanitare, dr. Secară Camelia este suspect de întreruperea cursului mai multor sarcini cu punerea vieţii pacientelor în pericol şi falsificarea de documente oficiale. Atacul egoist şi concertat la adresa şefului de secţie-interimar dr. Assad este nefondat în legătură cu acuzele aduse de paciente. Este regretabil că munca şi activitatea de zeci de ani a multor medici din unitatea spitalicească să fie umbrită de astfel de incidente nefericite, drept pentru care, în urma anchetelor dispuse vor fi luate cele mai aspre măsuri faţă de cei ce vor fi găsiţi vinovaţi".

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, dacă într-adevăr ar fi existat suspiciuni de malpraxis, acestea ar fi ajuns demult în faţa organelor competente. "Mă îndoiesc de veridicitatea acestor acuze, dar vom face în continuare aceste verificări. Acolo (n.r. la Tecuci) este vorba despre un conflict între două tabere", a declarat şi Valentin Boldea, directorul Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi.

Citit 14544 ori Ultima modificare Marți, 11 Martie 2014 16:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.