Un gălăţean şi-a găsit în trafic maşina furată din parcare

Un gălăţean şi-a găsit în trafic maşina furată din parcare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O clipă de neatenţie era cât pe cel să-l coste foarte scump pe un gălăţean.  Costică Alexandru şi-a uitat, la un moment dat, cheile în portbagajul maşinii. Întâmplarea a avut loc anul trecut, în luna decembrie. Gălăţeanul povesteşte că în ziua respectivă a fost nevoit să facă mai multe drumuri la maşină pentru a căra bagajele din portbagaj. La ultimul drum, însă, el şi-a uitat cheile în încuietoare. A realizat cele întâmplate la scurt timp, dar, când a mers din nou la maşină, nu şi-a mai găsit cheile. De atunci, el a găsit o metodă cel puţin inedită de a-şi proteja maşina. „Îmi parcam autoturismul în fiecare seară în altă parte. Ba mai mult, îmi scoteam şi numerele de înmatriculare, astfel încât cel care îmi luase cheile să nu poată identifica maşina. Nu s-a întâmplat nimic până duminică dimineaţă, când nu am mai găsit-o în locul în care o parcasem”, povesteşte gălăţeanul.

Imediat după ce a realizat că a rămas fără autoturism, Costică Alexandru a mers la poliţie să depună plângere. După ce a îndeplinit toate formalităţile, gălăţeanul a plecat din sediul IPJ, dar a avut parte de surpriza vieţii lui. La semafor era oprit chiar autoturismul lui, care era condus însă de un necunoscut. „Am văzut-o la stop. Era lovită. L-am scos pe şofer afară şi l-am luat la întrebări. Mi-a spus că e maşina lui. Doi tineri, care ulterior am aflat că sunt poliţişti locali, au venit la faţa locului, iar atunci hoţul a fugit. Unul dintre tineri însă a fugit după el şi l-a prins”, mai spune proprietarul maşinii.

Cei doi poliţişti locali, care erau în ziua lor liberă, au mers cu proprietarul maşinii, dar şi cu cel care o conducea, la poliţie. Aici s-a lămurit întreaga situaţie, iar Costică Alexandru şi-a recuperat maşina.

Necunoscutul a fost identificat, poliţiştii stabilind că acesta se numeşte Iulian Mocanu. Acesta nu numai că se plimba cu o maşină care nu-i aparţinea, dar mai era şi băut, aparatul Drager indicând o alcoolemie de 1,27 la mie. Când l-au audiat, oamenii legii au aflat o poveste uluitoare. „Eu nu am furat maşina. Aveam de recuperat 2.000 de euro de la o cunoştinţă. Dimineaţă am găsit un bilet în care mi se spunea unde este parcată maşina şi cheile. M-am dus să o iau, în contul datoriei”, le-a spus bărbatul poliţiştilor.

Oamenii legii nu numai că nu l-au crezut, dar i-au făcut şi dosar penal. „Bărbatul este cercetat pentru furt calificat şi a fost reţinut pentru 24 de ore pe bază de ordonanţă”, ne-a declarat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

La aceste acuzaţii vor fi adăugate şi cele cu privire la faptul că a condus pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice. Iulian Mocanu va fi cercetat în libertate, aceasta fiind dispoziţia procurorului de caz.

După toată păţania lui Costică Alexandru, poliţistul local care l-a prins pe hoţ va fi nominalizat de şeful său pentru titlul de poliţistul anului.

Citit 4350 ori Ultima modificare Marți, 18 Martie 2014 10:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.