Deţinuţii gălăţeni fac victime la Brăila şi Cluj folosind metoda "accidentul"

Deţinuţii gălăţeni fac victime la Brăila şi Cluj folosind metoda "accidentul"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Magistraţii Judecătoriei Brăila au emis mandate de arestare preventivă pe numele a doi gălăţeni, acuzaţi de înşelăciune, prin metoda „accidentul”. Cei doi, Victor Aurelian Bucşă şi Ioniţă Culache, au primit mandate pentru următoarele 30 de zile.

Procurorii brăileni au demonstrat că, pe 4 martie, în timp ce se afla încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, Victor Aurelian Bucşă a sunat-o pe T. F., din municipiul Cluj, pe care a indus-o în eroare prin „metoda accidentul”, determinând-o să îi trimită mai multe sume de bani. Astfel, partea vătămată a trimis, printr-un serviciu de transfer de bani, în trei rânduri, sumele de 5.000 de lei, 7.000 de lei, respectiv, 3.000 de euro.

Metoda a fost aplicată şi de Ioniţă Culache, şi el încarcerat în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, care pe 9 şi 10 martie a sunat două persoane din Brăila. Culache a reuşit să le păcălească pe cele două părţi vătămate, care au plătit, prima, 9.000 de lei şi 3.000 de euro, iar cea de-a doua 17.500 de lei. Pentru a intra în posesia banilor, Culache a apelat la ajutorul prietenei sale, Adriana Alina Radu, arestată şi ea, în urmă cu câteva luni, în această cauză. Aceasta din urmă s-a deplasat în locurile de întâlnire stabilite, ridicând sumele de bani din două pubele de gunoi amplasate în locuri publice (Parcul Monument şi Parcul Grădina Mare din Brăila).

Oamenii legii au reuşit să recupereze o parte din prejudiciul cauzat, iar cercetările continuă.

Citit 2121 ori Ultima modificare Marți, 25 Martie 2014 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.