Spectacol la cratiţă: „Masterchef” pe Faleza Dunării

Spectacol la cratiţă: „Masterchef” pe Faleza Dunării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Drob de icre, pastă de macrou afumat cu hrean, ciorbă de icre (gătită doar în ziua Florii şi numai de către femei - tradiţie specifică Moldovei), peşte prăjit cu sos aromat şi garnitură de orez, lapte de pasăre sau mere coapte caramelizate. Acestea sunt câteva dintre preparatele cu care concurenţii profesionişti ai competiţiei gastonomice au încercat să impresioneze juriul prezidat de chef Cezar Munteanu şi la prepararea cărora gălăţenii au asistat ca la „Materchef”. Anul acesta, Festivalul Scrumbiei de pe grătare a fost concurat nu numai de expoziţia culinară în aer liber, ci şi de concursul de gătit.

În prima fază s-au întrecut elevii de la Liceele "Dumitru Moţoc", "Anghel Saligny", "Elena Doamna" şi "Simion Mehedinţi", în a doua, profesioniştii gătitului, deşi printre ei am descoperit şi un electrician, care de un deceniu a trecut în postura de chef, fiind pasionat de gătit.

    Chef Munteanu a fost exigent, dar n-a sărit calul: „N-am aruncat cu farfurii, n-am scuipat în mâncare, nici n-am spus că mi-e scârbă. Au câştigat cei care au ştiut să dea gust mâncării: o saramură simplă şi gustoasă, în care crapul avea gust de crap, dulce, nu de piper. Într-o saramură sunt doar reguli de bază. Saramura nu este ciorbă – o oală imensă de saramură pentru un kilogram de peşte. Secretul este să frigi peştele pe sare, speli o parte din el şi jumătate din sare rămâne, după care dai gustul la zeamă şi pui peştele să dea un ultim clocot. Greşeala e să arzi peştele apoi să-l bagi la fiert de la început ca toată amărala să treacă în zeamă”, ne-a declarat chef Munteanu.

Citit 3903 ori Ultima modificare Duminică, 13 Aprilie 2014 20:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.