Recomandările ministeriale nu vor schimba viaţa copiilor din Centrul de Plasament nr. 3

Recomandările ministeriale nu vor schimba viaţa copiilor din Centrul de Plasament nr. 3
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Raportul dat publicităţii de Ministerul Muncii cu privire la Centrul de Plasament nr. 3 din Galaţi a ajuns şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi (DGASPC). Reprezentanţii instituţiei susţin că se vor lua toate măsurile necesare pentru a se pune în practică propunerile Corpului de Control al Ministrului Muncii. "Nu comentăm acest raport, însă vom lua toate măsurile ca recomandările din acel raport să fie puse în aplicare. În Direcţie există proceduri cu privire la semnalarea cazurilor de abuz, dar le vom face în mod mai detaliat, aşa cum recomandă comisia de control", ne-a declarat Nicoleta Ioviţă, purtătoarea de cuvânt a DGASPC Galaţi.

Fosta directoare a Centrului de Plasament nr. 3 explică însă că acest raport nu şi-a atins scopul pentru că nu face referire la cazurile de abuz asupra copiilor. "Acest raport nu vorbeşte, nici măcar tangenţial, despre existenţa sau inexistenţa unor abuzuri asupra copiilor. Recomandările făcute nu vor schimba viaţa copiilor din centrul de plasament", susţine Mioara Gheorghiu.

Soluţii aşteptate de la parchet şi instanţă

Raportul corpului de control menţiona faptul că deciziile de concediere trebuie să fie rezolvate în instanţă. "Noi am aşteptat acest raport şi vom ataca în instanţă decizia de concediere. Ba mai mult, am făcut plângere penală la parchet împotriva conducerii DGASPC şi am făcut o sesizare, deoarece preşedintele Consiliului Judeţean, reprezentantul legal al minorilor, nu s-a sesizat din oficiu, aşa cum prevede legea, prin care am solicitat chemarea la comisia de disciplină a conducerii DGASPC", ne-a explicat Carmen Bordei, avocata fostei directoare a Centrului de Plasament nr. 3.

Citit 1541 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Aprilie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.