Peste 5.000 de gălăţeni au primit Lumina Sfântă de la ÎPS Casian Crăciun

Peste 5.000 de gălăţeni au primit Lumina Sfântă de la ÎPS Casian Crăciun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Peste 5.000 de gălăţeni s-au strâns sâmbătă noapte în faţa Catedralei Arhiepiscopale pentru a primi Lumina direct de la ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Pentru al şaselea an consecutiv, Lumina Sfântă a fost adusă de la Ierusalim de o delegaţie specială a Patriarhiei Române. În jurul orei 23.00, aceasta a ajuns şi la Galaţi, Arhiepiscopul Dunării de Jos transmiţând-o ulterior în toate parohiile gălăţene. În mesajul său către gălăţeni, ÎPS Casian Crăciun a îndemnat la cumpătare şi la o întoarcere la adevăratele valori ale creştinismului, ce nu ţin de starea materială ci mai degrabă de cea spirituală.

„Sărbătoarea şi praznicul acesta nu au nevoie de bani, nici de cheltuieli, ci de o voinţă bună şi de un suflet bun . Aici nu se vinde nimic trupesc. Aici «se vând şi se cumpără» predicarea cuvintelor dumnezeieşti, rugăciunile părinţilor, binecuvântările preoţilor, înţelegerea, pacea, unirea. Duhovniceşti sunt darurile, duhovnicesc este şi preţul!  Să prăznuim praznicul acesta prea mare şi strălucit, în care a înviat Hristos! Să‑l prăznuim cu bucurie, dar şi în cuvioşie! A înviat Hristos şi cu El a înviat întreaga lume! El a înviat sfărâmând legăturile morţii!“. Şi noi vom învia!, a fost mesajul acestuia către enoriaşi.

"Fără participarea la Sfânta Liturghie de Sfintele Paşti, nu ne putem bucura deplin împreună. Aşa precum aţi venit, mulţi, şi aţi ascultat pe Hristos‑Domnul înviat din morţi, prin vocea preotului: „Veniţi de luaţi lumina!“, tot astfel să auziţi şi acum, toţi, cu bucurie şi să urmaţi chemarea lui Hristos. Veniţi, de Sfintele Paşti, la Sfânta Liturghie! Apropiaţi‑vă! „Trupul lui Hristos primiţi şi din Izvorul cel fără de moarte gustaţi!“. Veniţi toţi! Este „o singură masă şi pentru bogat şi pentru sărac. Eşti bogat? Nu poţi adăuga mesei nimic. Eşti sărac? Sărăcia nu te împiedică să iei parte la masă. Da, pentru că dumnezeiesc este harul (…). Aşa sunt darurile Stăpânului. Nu împarte împărtăşirea după rang, ci după voinţă şi gând“., a mai continuat acesta.

 

 

Citit 1618 ori Ultima modificare Duminică, 20 Aprilie 2014 09:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.