Blocurile ANL încep să cedeze:o familie din cartierul Siret s-a pomenit cu tencuiala pe masă
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Blocurile ANL încep să cedeze:o familie din cartierul Siret s-a pomenit cu tencuiala pe masă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La un pas de tragedie în cartierul Dimitrie Cantemir.  Familia Guiţă s-a întors ieri acasă şi s-a apucat de gătit. În timp ce pregăteau masa, soţii Guiţă au auzit un zgomot, după care au văzut cum li se prăbuşeşte tencuiala de pe tavanul din bucătărie. Tot molozul a aterizat pe masă, în oale şi pe canapea. Din fericire, niciunul dintre membrii familiei nu a fost rănit. „De obicei, fetiţa noastră, care are nouă ani, stă pe canapea. Acum, ieşise la joacă de numai câteva minute. Bine că nu era acasă, că acum am fi fost la Urgenţe. Nu pot să cred că ni se întâmplă aşa ceva. Nu este posibil ca după opt ani de zile să se prăbuşească tencuiala de pe tavan”, ne-a explicat Alec Guiţă.

Bărbatul locuieşte în apartamentul primit prin ANL din anul 2006. Încă de când s-a mutat aici a aflat că vecinul său a păţit o întâmplare asemănătoare. Nu s-a gândit însă nicio clipă că i se poate întâmpla şi lui. "Vecinului meu i-au reperat cei de la Primărie, pentru că apartamentul era în garanţie. Noi am vrut să facem tavan fals, dar nu ni s-a permis, pentru că nu avem voie să facem modificări în apartament. Acum, însă, ni s-a spus de la Primărie că este responsabilitatea noastră să întreţinem. Nu ştiu cine îmi va face reparaţiile. Vorbim aici de lucrări făcute de mântuială, pentru că nu se pune problema de umezeală”, ni s-a mai plâns gălăţeanul.

Alec Guiţă spune că se aşteaptă ca toată tencuiala de pe tavanul din bucătărie să cadă. „Îmi este teamă că se va întâmpla acelaşi lucru şi în alte camere. Nu îmi este teamă pentru mine, ci pentru copil. Şi spun asta pentru că ne-a apărut o fisură şi la tavanul din sufragerie. Ba mai mult, şi gresia este umflată”, a conchis omul.

Primăria Galaţi a aflat cele întâmplate şi a decis că reparaţiile vor fi făcute pe cheltuiala municipalităţii. „Reparaţiile vor fi făcute de Primărie, după ce se va face constatarea şi se vor îndeplini procedurile de selecţie a unui constructor”, ne-a declarat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Până atunci, însă, familia Guiţă va sta cu teamă că oricând o altă bucată de tencuială le poate cădea în cap.

Citit 2524 ori Ultima modificare Marți, 22 Aprilie 2014 23:45

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.