Călătorii au stat două ore în trenurile oprite în gări. Ceferiştii ameninţă cu greva generală

Călătorii au stat două ore în trenurile oprite în gări. Ceferiştii ameninţă cu greva generală
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii care au plecat cu trenul miercuri dimineaţă au ajuns la destinaţie cu două ore întârziere. Şi asta din cauza faptului că angajaţii CFR au făcut o grevă spontană, începând cu ora 7,00 dimineaţa. Astfel, toate trenurile au fost oprite în gări şi şi-au reluat traseul abia la ora 9,00, când greva a încetat. La Galaţi, au fost afectate şapte garnituri de tren.

Deşi situaţia nu a fost deloc plăcută, călătorii nu s-au supărat pe angajaţii CFR. Ba, chiar, mulţi dintre călători le-au dat dreptate greviştilor. „Fiecare om, la locul de muncă, luptă pentru drepturile lui. Nici tinerii, nici pensionarii nu pot duce o viaţă decentă şi să aibă siguranţa zilei de mâine”, ne-a spus o gălăţeancă, care a stat două ore în trenul ce urma să o ducă la Bucureşti.

Greva a fost declanşată după ce negocierile pentru contractul colectiv de muncă au eşuat. „Nesemnarea contractului colectiv de muncă şi faptul că la negocieri nu au fost de acord cu niciuna dintre solicitările făcute de sindicate au dus la această situaţie. Noi am cerut îmbunătăţirea condiţiilor de muncă şi să se facă investiţii pentru vagoane şi locomotive, cele care rulează acum fiind de ani de zile. La CFR, nu au mai fost majorări salariale din 2009 şi avem încă foarte multe drepturi suspendate. Un şef de tren are un salariu, negociat, de 1.170 de lei. Oamenii nu se mai pot descurca cu banii pe care îi primesc”, ne-a declarat Neculai Dănăilă, vicepreşedintele sindicatului Mişcare - Comercial Galaţi.

Negocierile pentru semnarea contractului colectiv de muncă au continuat şi ieri după-amiază, ceferiştii ameninţând cu greva generală, dacă nu se va ajunge la un acord.

Citit 1236 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 16:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.