Se taie iar apa rece! "Gestul creştinesc" al Apă Canal a expirat

Se taie iar apa rece! "Gestul creştinesc" al Apă Canal a expirat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apă Canal reia sistările pentru asociaţiile care aveau apa tăiată înainte de Paşte * Lista s-a îmbogăţit cu cinci asociaţii, iar alte 23 vor rămâne fără apă potabilă peste o săptămână


După ce, în perioada sărbătorilor pascale, toată lumea a beneficiat de apă rece, începând de astăzi, gălăţenii care au neşansa de a face parte din asociaţii cu datorii către furnizorii de utilităţi se vor întoarce în Evul Mediu, urmând să îşi care apa cu găleţile de la cisternă.

În situaţia de a nu mai primi apă rece deloc se află în acest moment 42 de asociaţii de locatari, lista acestora, precum şi lista blocurilor fiind disponibilă pe site-ul Apă Canal. "Societatea Apă Canal SA Galaţi reia măsura de sistare a alimentării cu apă potabilă în cazul asociaţiilor de proprietari care înregistrează solduri restante, în conformitate cu prevederile art. 32 din Legea serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare nr. 241/2006, republicată şi ale art. 16 din Contractul de furnizare/prestare perfectat între cele două părţi (Apă Canal şi asociaţia de proprietari, n.r.)", se arată într-o informare publicată pe site-ul Apă Canal.

Sistări "pentru investiţii"

Conducerea Apă Canal a lăsat, astfel, deoparte "gestul creştinesc" şi îşi reia programul de sistări pentru ca profitul companiei să nu fie afectat, după cum susţin mulţi dintre consumatori.

Cu toate acestea, reprezentanţii Apă Canal susţin că sumele trebuie recuperate pentru a se putea continua investiţiile. "Măsura este dispusă în scopul încasării soldurilor restante, în principal pentru a nu afecta derularea Proiectului POS Mediu, precum şi a celorlalte lucrări de investiţii şi de mentenanţă la reţelele de apă şi canalizare din aria de operare. Acţiunea derulată în această direcţie de societatea noastră va fi aplicată tuturor categoriilor de consumatori care nu înţeleg necesitatea achitării la timp a serviciilor de alimentare cu apă şi canalizare-epurare de care beneficiază", se mai arată în comunicat.

Cinci noi asociaţii rămân fără apă

Lista celor 42 de asociaţii care nu mai au, începând de astăzi, apă rece a fost actualizată ieri şi, foarte probabil, se va "îmbogăţi" în următoarea săptămână cu alte 23 de asociaţii. Potrivit biroului de presă al instituţiei conduse de Gelu Stan, astăzi se opreşte apa la cele 37 de asociaţii care o aveau oprită şi înainte de Paşte, dar acestora li se adaugă acum alte cinci asociaţii. Este vorba despre următoarele asociaţii: 212 - Ţiglina I (D2 sc.1,2,3,4); 502 - Micro 20 (D1 sc.1,2; G1 sc.1,2,3; J3 sc.1,2,3); 589 - Micro 21 (D19 sc.1,2); 758 - Micro 14 (B3 sc.1,2; B4 sc.1,2; L1A sc.1,2; P5 sc.1,2,3,4; S8 sc.1,6,7,8,9,10; P3 sc.1,2,3; P3A sc.1, P6A sc.3,5; S9D sc.1,2; S9E sc.1,2; B2 sc.1; S9 sc.1,2,3,4,5,6); 526 - Micro 20 (A9 sc.1).

Dar asta nu e tot. Alte 23 de asociaţii, care, înainte de Paşte, primeau apă rece cu program, doar pe timpul nopţii, au fost notificate cu privire la sistarea livrării de apă rece. Deocamdată, aceste asociaţii primesc apă rece, dar este o măsură temporară, până când va expira preavizul. "Se va merge doar pe măsura sistării, nu vom mai avea restricţionări, pentru că în majoritatea cazurilor noi o închideam, apoi oamenii veneau şi deschideau înapoi vana", ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al societăţii conduse de Gelu Stan.

Citit 5343 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Aprilie 2014 23:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.