Jaf la pontul lui Machena/ Tâlharii au NĂVĂLIT peste o familie cu DOI COPII de la care au furat 30.000 de euro
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

Jaf la pontul lui Machena/ Tâlharii au NĂVĂLIT peste o familie cu DOI COPII de la care au furat 30.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Poliţişti gălăţeni şi bucureşteni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au efectuat zece descinderi la locuinţele unor persoane bănuite de comiterea de infracţiuni cu violenţă. Descinderile au avut loc pe raza judeţelor Galaţi, Ilfov şi Giurgiu, precum şi în municipiul Bucureşti. De la locuinţele percheziţionate, poliţiştii au ridicat mai multe obiecte din aur şi argint, telefoane mobile, tablete şi pietre semipreţioase.

Cu aceeaşi ocazie au fost puse în executare şase mandate de aducere, emise de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, persoanele în cauză fiind aduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi pentru audieri.

Pont vândut de Machena

Cei trei, Vadar Văduva, Ioan Barbu şi Florin Balozache, au fost reţinuţi şi, ulterior, au primit şi mandate de arestare pentru 30 de zile. În urma verificărilor şi cercetărilor efectuate în cauză, oamenii legii au stabilit că totul a pornit de la un pont pe care Vadar Văduva l-a primit în închisoare. Acesta a stat după gratii până în luna februarie, fiind cercetat în prezent sub control judiciar. Pontul i-a fost vândut de Ionel Moca, zis „Machena”, care i-a dat fostului coleg de celulă şi maşina pentru a-şi îndeplini planul. Astfel, Vadar Văduva, imediat după ce a ieşit din arest, i-a trimis, cu un taxi, pe Ioan Barbu şi Florin Balozache în recunoaştere. În seara zilei de 25 februarie, Balozache şi Văduva s-au deplasat până la Hanu Conachi cu taxiul, apoi au fost preluaţi de maşina lui „Machena”, condusă de Ioan Barbu. Ajunşi la destinaţie, în satul Fundeni, cei trei şi-au acoperit feţele cu fulare şi au intrat în casa în care se aflau o femeie şi doi copii de 11 ani. Sub ameninţarea unei şurubelniţe, cei trei au imobilizat cu bandă adezivă părţile vătămate şi au furat un seif. „Ulterior, cei trei s-ar fi deplasat pe un teren viran, unde ar fi dezmembrat seiful, din care ar fi sustras bijuterii din aur şi argint, ceasuri, aproximativ 8.000 lei şi documente personale. Prejudiciul total creat prin săvârşirea infracţiunii se ridică la aproximativ 30.000 euro”, ne-a declarat Cristina Tatulici, purtătoarea de cuvânt a Poliţiei Galaţi.

Bijuteriile au ajuns la amanet

După comiterea faptei, Balozache, prin intermediul unei persoane din judeţul Ilfov, a contactat un bijutier din Bucureşti, căruia i-a vândut o parte dintre bijuteriile furate.

Cei trei au fost audiaţi, însă doar Văduva şi-a recunoscut fapta. Acesta le-a spus anchetatorilor că doar el şi Barbu au participat la comiterea faptei, încercând să-l scape pe Balozache, cu care este rudă. Cu toate acestea, procurorii au obţinut arestarea lor preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de tâlhărie calificată.

În acelaşi dosar este anchetat şi taximetristul care i-a dus pe tâlhari la Hanu Conachi, acesta fiind însă cercetat în stare de libertate. Cel mai probabil, tot în cauză va fi cercetat şi Ionel Moca, acesta fiind a patra cauză penală în care este implicat Machena.

Citeşte şi:

Gicu Dobrin, părtaş la tâlhăria de 53.000 de euro/ Alte trei persoane sunt căutate de poliţişti

Citit 8574 ori Ultima modificare Vineri, 23 Mai 2014 10:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.