Strada Plevnei/ DRUM DE ŢARĂ în plin CENTRUL oraşului (FOTO)

Strada Plevnei/ DRUM DE ŢARĂ în plin CENTRUL oraşului (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Strada Plevnei, situată în centrul oraşului, arată ca un adevărat drum de ţară, iar reprezentanţii Primăriei au ignorat-o complet când au asfaltat strada perpendiculară cu aceasta, în urmă cu un an. Situaţia ne-a fost sesizată de un localnic, domnul Cristian, care ne-a spus că, înainte de a fi asfaltată artera vecină, strada Plevnei măcar avea pietriş, dar a fost circulată de maşinile care transportau materiale de construcţie, iar acum arată ca după bombardament. Acelaşi lucru se poate spune şi de strada Vămii, din apropiere.

Străduţă devastată

„Nici nu avem canalizare şi toată apa aici se strânge, pe străduţa asta. Au mai fost şi săpături efectuate de cei de la Apă-Canal, au trecut şi maşinile care au reparat strada cealaltă, şi acesta este rezultatul. Eu vreau să ştiu de ce strada perpendiculară a fost asfaltată şi cea pe care locuim noi, Plevnei, a fost ignorată, că nici măcar nu e foarte mare?”, ne-a spus domnul Cristian. Acelaşi lucru ni l-au confirmat şi ceilalţi vecini care sunt nemulţumiţi de faptul că, după fiecare ploaie, curţile sunt inundate şi strada este plină de bălţi pentru că nu există o canalizare.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei, Emanuela Turcu, ne-a spus că strada Plevnei nu este inclusă în planul de reabilitare de anul acesta – cu toate că fiecare cetăţean consideră că strada pe care locuieşte are prioritate, municipalitatea trebuie să urmeze un plan de acţiune. „Există un program în acest sens pe care îl gestionează Direcţia de infrastructură şi lucrări publice. Modernizarea străzilor se face în funcţie de disponibilităţile bugetare, de priorităţi, de importanţa şi mărimea străzii. În următorii ani, vom avea în vedere cu prioritate dezvoltarea infrastructurii de apă şi canalizare pe toate străzile din oraş”, ne-a explicat Emanuela Turcu.

Câinii ţin oamenii în case  

O altă problemă care nemulţumeşte întreaga zonă este cea a haitelor de câini care practic obligă oamenii să iasă din curte înarmaţi cu beţe de frica patrupedelor.

„Soţia mea a fost muşcată de câini şi are piciorul plin de muşcături. Acum îi este teamă să iasă din casă singură. Rana s-a vindecat, dar psihic încă e afectată. Ba mai mult decât atât, dacă vreau să îmi scot copilul la plimbare, trebuie mai întâi să iau maşina să ieşim din zonă ca să fim în siguranţă. Aici sunt în jur de 15-20 de câini şi seara nu poţi trece pe aici. Am sunat făcut mai multe sesizări fără rezultat iar când, în final, a venit o echipă, doar patru avea săgeţi disponibile”, a mai spus Cristian. Acelaşi lucru ni l-a confirmat şi doamna Doina, care iese din casă cu băţul şi sare în ajutorul trecătorilor care sunt în pericol. Pentru a afla de ce nu au dat curs sesizărilor, l-am contactat telefonic pe Ionuţ Pucheanu, directorul Serviciului Ecosal Galaţi, care a menţionat că nu a primit sesizări cu privire la problema câinilor de pe strada Plevnei şi ne-a rugat să le dăm mai departe sesizarea.

 

Citeşte şi: FINALIZAREA străzii Basarabiei, scoasă la LICITAŢIE/ Lucrările vor costa aproape 1,5 milioane de lei

Citit 1690 ori Ultima modificare Miercuri, 04 Iunie 2014 17:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.