PROGRAMUL COMPLET al Festivalului "Rock la Dunăre" (VIDEO)

PROGRAMUL COMPLET al Festivalului "Rock la Dunăre" (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* La Festivalul "Rock la Dunăre" sunt aşteptate trupe de primă marcă, alături de legendarii Uriah Heep


Au mai rămas doar câteva zile până când Galaţiul va intra în atmosfera incendiară a primei ediţii a Festivalului „Rock la Dunăre”, organizat de Teatrul Muzical şi Primăria Galaţi, cu sprijinul Universităţii „Dunărea de Jos”. Evenimentul se va desfăşura pe 20, 21 şi 22 iunie, la Stadionul "Portu Roşu" şi va înscrie Galaţiul pe harta marilor festivaluri rock din Europa, având în vedere, că aşa cum spunea şi Teodor Niţă, directorul instituţiei organizatoare, „la noi în ţară se fac mai mult întruniri rock, nu festivaluri”.

Buget de 115.000 de euro

„Avem un festival de operă şi operetă şi ne-am dorit să facem unul şi pentru secţia de estradă. Cum un festival de muzică uşoară foarte puternic există la Brăila, ne-am dorit ceva diferit şi am ales rockul. Vor fi invitate anual formaţii de rock din ţările riverane Dunării. Anul acesta avem trupe din şapte ţări riverane Dunării, dar şi pe cei de la Uriah Heep, care sunt din Marea Britanie”, a declarat Teodor Niţă, în cadrul conferinţei de presă.

Acesta susţine că bugetul alocat de Primărie pentru acest eveniment este de 115.000 euro, dar că banii nu au fost suficienţi pentru toate cheltuielile, existând şi fonduri din sponsorizări.

Picnic la iarbă verde, pe muzică

Directorul Muzicalului susţine că intrarea pe Stadionul "Portu Roşu" se va face în fiecare seară începând cu ora 17,00, iar concertele vor începe la ora 19,00 şi vor ţine până spre miezul nopţii. „Se va sta pe iarbă, exact ca la marile festivaluri de rock din străinătate, vor fi toalete ecologice, vor fi standuri cu bere, apă şi sucuri. Până la începerea concertelor vom difuza muzică sau poate vom aduce câteva trupe gălăţene. Trebuie să deshidem porţile mai devreme, deoarece ne aşteptăm să avem peste 2.000 de oameni şi nu vrem să se creeze tensiuni la intrare, în momentul începerii concertului”, mai spune directorul Muzicalului.

Biletele vor costa 21,6 lei preţ întreg şi 10,4 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi în toate cele trei seri. Va fi şi o zonă VIP, unde biletele vor costa 54 de lei pentru o seară, iar un abonament pentru tot festivalul va fi 108 lei. Ele pot fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Muzical în fiecare zi, între orele 8,30 şi 16,00. În cele trei seri de festival, biletele vor putea fi procurate de la intrarea pe stadion.

Pretenţiile celor de la Uriah Heep: whisky

Teodor Niţă ne-a declarat că membrii legendarei trupe Uriah Heep care va cânta la Galaţi în ultima seară de festival nu au ridicat pretenţii exagerate. „Au cerut nişte sticle cu whisky, înainte, în timpul şi după concert şi un meniu vegetarian pentru unul dintre băieţi. Vor sta la hotel „Viva”, vor sosi la Galaţi sâmbătă noaptea şi vor pleca luni dimineaţă la prima oră. Sper să-i conving să facă o plimbare pe Faleză, unde fanii vor putea obţine autografe”, mai adaugă Teodor Niţă.

Holograf, Zdob şi Zdub, Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu

Vineri, 20 iunie, vor evolua în festival Rock Incorporated (România), Eeva (Serbia), Drito (Croaţia), Sane (Croatia). Holograf va fi trupa care va încheia prima seară de rock.

Sâmbătă, 21 iunie, au fost programate trei trupe din România - Greenish, Interzis şi Trooper, după care vor cânta Stereorush din Bulgaria şi Zdob şi Zdub din Moldova.

În ultima seară, duminică, 22 iunie, vor urca pe scenă Diesel (România), The Mother Night (Ucraina), Coffeeshock Company (Austria), Cristi Minculescu, Nuţu Olteanu Super-grup (România-Germania-Suedia) şi cei de la Uriah Heep.

VIDEO Concertul live Uriah Heep la 30 de ani de rock 

Citeste şi: Legendarii URIAH HEEP vin la Galaţi! Festival ROCK de trei zile în luna iunie

 

Citit 3851 ori Ultima modificare Joi, 12 Iunie 2014 18:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.