Oraşul, în FESTIVAL/ Trei zile de SPECTACOL cum n-a VĂZUT Galaţiul (FOTO)
Foto: Pregătirile pe stadionul Portul Roşu au intrat în linie dreaptă

Oraşul, în FESTIVAL/ Trei zile de SPECTACOL cum n-a VĂZUT Galaţiul (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* În perioada 20-22 iunie, vor concerta pe stadionul "Portul Roşu" nu mai puţin de 15 trupe, alături de celebra formaţie britanică Uriah Heep


Galaţiul devine timp de trei zile capitala europeana a muzicii rock. Pe 20, 21 şi 22 iunie, pe stadionul "Portul Roşu", se va desfăşura prima ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre", eveniment aşteptat cu sufletul la gură de fanii acestui gen de muzică din oraş, dar şi din ţară. Se aşteaptă să vină peste 3.000 de spectatori din Galaţi, Brăila, Buzău, Bucureşti şi alte oraşe. Vor concerta nu mai puţin de 16 trupe din România, dar şi din ţări europene şi dunărene. Cel mai aşteptat moment al festivalului va fi concertul Uriah Heep, legendara trupă britanică de hard rock, care a concertat de mai multe ori în România, începând cu anul 1992, când a venit pentru prima dată la noi.

Capete de afiş sunt şi alte grupuri care au mii de fani în România şi nu numai: Zdob şi Zdub, Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu „Super-grup”, Trooper şi Holograf. Vor evolua, de asemenea, trupe româneşti mai tinere, dar cu priză la public: Interzis, Proiectul Tivodar, Coco, Greenish, Rock Incorporation, Diesel. De peste hotare vor veni Drito şi Sane din Croaţia, Stereorush din Bulgaria, Coffeeshock Company din Austria şi The Mother Night din Ucraina.

Prezentator va fi Dan Helciug, solistul de la „Spitalul de urgenţă”, formaţie care nu va evolua însă în festival, anunţă organizatorii.

Bilete pentru toate buzunarele

Festivalul este organizat de Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos”, care pune la dispoziţie stadionul, Fundaţia Culturală Phoenix şi, bineînţeles, Primăria  Galaţi.

Din acest motiv, biletele sunt pentru toate buzunarele - 21,6 lei preţ întreg şi 10,4 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi şi grupuri mai mari de 20 de persoane în toate cele trei seri. La zona VIP, biletele vor costa 54 de lei pentru o seară, iar un abonament pentru tot festivalul va fi 108 lei. Biletele şi abonamentele pot fi procurate şi de la casa de bilete a Teatrului Muzical în fiecare zi, între orele 8,30 şi 16,00, dar şi direct de la intrarea pe stadion, în toate cele trei seri de festival.

Fără aparate foto, fără băuturi „la pachet”

Pentru a evita înghesuiala, accesul pe stadion se va face începând cu ora 17,00, deşi concertele vor începe la ora 19,00 şi se vor termina spre miezul nopţii. Recitalurile trupelor vor dura între 30 şi 90 de minute fiecare, în funcţie de importanţa artiştilor şi de reacţia publicului.

Avand în vedere durata îndelungată a concertelor, organizatorii au pregătit standuri cu apă, răcoritoare, cafea, îngheţată, bere şi produse alimentare, precum şi un număr suficient de toalete ecologice.

„Nu va fi permis accesul cu aparate foto profesionale şi semiprofesionale, aparate de înregistrare audio-video, cuţite, arme, artificii, substanţe periculoase, obiecte contondente. Organizatorii roagă publicul să nu vină cu băuturi din afară, având posibilitatea de a le achiziţiona la spectacol”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

Programul complet al festivalului

Organizatorii au finalizat programul cu evoluţia trupelor în cele trei seri de festival.

Vineri, 20 iunie, vor concerta trupele româneşti Rock Incorporation şi Coco şi cele două grupuri din Croaţia - Sane şi Drito. Seara se va încheia cu Holograf.

Sâmbătă, 21 iunie, festivalul va continua cu Proiectul Tivodar, Greenish, Interzis, Stereorush (Bulgaria), Trooper şi incendiarii moldoveni de la Zdob şi Zdub.

Duminică, 22 iunie, vor urca pe scenă The Mother Night (Ucraina), Diesel, Coffeeshock Company (Austria), Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu „Super-grup” şi Uriah Heep.

Cum legendarii Uriah Heep au colaborat cu Iris în urmă cu câţiva ani, este posibil ca spectatorii să se aştepte şi la surprize din partea celor două superformaţii care vor încheia festivalul.

Holograf sau o istorie a hiturilor

Holograf este formaţia rock românească înfiinţată în 1978, de-a lungul timpului fiind considerată una dintre cele mai de succes trupe din România, fiecare album al său conţinând melodii care au ajuns hituri. Trupa este în continuare foarte activă şi realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public. În anii 1990, trupa şi-a schimbat stilul într-un rock modern. În cele câteva decenii de existenţă, Holograf a lansat nu mai puţin de 18 albume şi a susţinut mii de concerte. Printre cele mai cunoscute succese ale formaţiei se numără: „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ţi-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Viaţa are gust” sau „Cât de departe”.

Rock Incorporation are doar patru ani

Rock Incorporation s-a format în primăvara anului 2010, membrii ei fiind cinci copii la momentul acela, toţi elevi ai RockSchool Bucureşti. Aceştia sunt: Zsuzsana Cerveni - solist vocal, Mihai Năsui - chitară, Radu Zarcu - chitară, Iosif Pastina - bass, Iacob Pastina - tobe.

Debutul formaţiei a avut loc la Vama Veche, în cadrul Festivalului Stufstock şi de atunci au susţinut numeroase concerte în Bucureşti şi în ţară. Formaţia a înregistrat de curând în studio câteva piese proprii şi a terminat filmările primului videoclip, la piesa „Devil’s Trail”.

De la Compact la Coco

După o perioadă de zece ani, Adrian Coco Tinca s-a hotărât să părăsească formaţia Compact din motive personale şi să înfiinţeze, la Braşov, propria trupă de muzica rock - Coco. I s-au alăturat Ionuţ Micu - tobe, Alex Mihalcea - chitară solo şi Monel Puia - keyboard. Primul lor album va apărea în octombrie şi va fi urmat de un turneu naţional.

 

Citeşte şi ce spun organizatorii despre festival

Citit 4593 ori Ultima modificare Vineri, 20 Iunie 2014 09:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.