REORGANIZARE pentru siguranţa cetăţenilor/ Cinci POSTURI zonale de POLIŢIE LOCALĂ
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

REORGANIZARE pentru siguranţa cetăţenilor/ Cinci POSTURI zonale de POLIŢIE LOCALĂ
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Poliţia Locală Galaţi este în plin proces de restructurare, determinat de schimbarea organigramei şi unificarea unei părţi a serviciilor din cadrul acestei structuri.

Conform prevederilor HCL nr.141/29 aprilie 2014 (act care a primit, conform prevederilor Legii nr. 188/1999, avizul Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici), Poliţia Locală Galaţi are 286 de salariaţi. Restructurarea nu prevede însă şi disponibilizări în rândul poliţiştilor locali, ci doar reorganizarea serviciilor din cadrul instituţiei, în funcţie de priorităţile şi necesităţile de la nivelul comunităţii.

Conform organigramei aprobate, Serviciul de Activităţi Comerciale s-a unificat cu Biroul Evidenţa Persoanei, iar Serviciul Protecţia Mediului s-a unit cu Serviciul Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal. De menţionat faptul că acolo unde atribuţiile s-au modificat în proporţie de peste 50 la sută (atât la posturile de conducere cât şi la cele de execuţie), cei în cauză vor susţine o serie de concursuri interne. "Şeful Serviciului de Activităţi Comerciale, Marin Popescu, a preluat şi Biroul Evidenţa Persoanei, iar Paul Găletuşe, până în prezent şef al Serviciului Disciplina în Construcţii şi Afişajul Stradal va conduce şi Serviciul Protecţia Mediului. Cei doi au fost numiţi pe funcţie până la organizarea unui concurs pentru ocuparea posturilor, cu aprobarea Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici", ne-a explicat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt la Poliţiei Locale Galaţi.

Noua organigramă a Poliţiei Locale prevede şi înfiinţarea a cinci posturi de poliţie pe raza municipiului Galaţi, aceasta fiind o noutate pentru oraşul nostru. În cadrul celor cinci secţii vor lucra 135 poliţişti locali. "Organigrama pe care noi o implementăm la această dată răspunde necesităţilor de la nivelul comunităţii locale. Poliţia Locală Galaţi se reorganizează, iar cei mai mulţi dintre agenţii noştri vor fi în stradă, pentru ca populaţia să se simtă în siguranţă. Am redus numărul de posturi de la serviciile cu atribuţii de control, posturi care se regăsesc însă la ordine publică. Nu facem reduceri de personal, ci doar le dăm şansa poliţiştilor noştri, ca în funcţie de cunoştinţe şi abilităţi, să îşi desfăşoare activitatea la serviciul potrivit”, a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Noile prevederi le-au fost aduse la cunoştinţă poliţiştilor locali, care au optat pentru un anumit serviciu în care doresc să îşi desfăşoare activitatea. În urma alegerilor făcute, tuturor agenţilor le sunt testate cunoştinţele.

CITEŞTE ŞI: Spune cum vrei să se reformeze Poliţia Locală!: "Să se ocupe doar de parcări şi de traversarea străzii!"

Citit 3855 ori Ultima modificare Luni, 07 Iulie 2014 19:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.