Suntem deficitari la disciplină rutieră! Doi pietoni au fost călcaţi pe zebră în 45 de minute

Suntem deficitari la disciplină rutieră! Doi pietoni au fost călcaţi pe zebră în 45 de minute
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Accidentele au avut loc chiar în timp ce poliţiştii rutieri împânziseră străzile pentru a-i vâna pe pietonii indisciplinaţi şi pe şoferii care nu ştiu ce e prioritatea


Două zile au stat poliţiştii de la circulaţie pe străzile din judeţul Galaţi pentru a monitoriza frecvenţa cu care se încalcă regulile rutiere privitoare la traversare şi, respectiv, acordarea de prioritate la trecerile de pietoni, iar surprizele neplăcute au fost cu duiumul, arătând că accidentele rutiere sunt cauzate, deopotrivă, de indolenţa şoferilor şi, mai ales, de nepăsarea pietonilor care scurtează potecile pe unde apucă.

Raportul constatărilor a fost net defavorabil celei de-a doua categorii, nu mai puţin de 344 de pietoni de pe raza întregului judeţ fiind amendaţi după ce au fost prinşi traversând aiurea şi punându-şi inutil viaţa în pericol. Valoarea totală a amenzilor date pentru acest considerent a fost de aproape 40.000 de lei.

Nici şoferii nu au scăpat ieftin, însă numărul celor prinşi că "ocoleau" pietonii pe treceri a fost mult mai mic. "Poliţiştii au reţinut 42 de permise de conducere şi au aplicat sancţiuni contravenţionale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pe marcajul pietonal. Valoarea amenzilor acordate conducătorilor auto se ridică la aproximativ 8.100 lei", a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Dosare penale pentru cei grăbiţi

La seria sancţiunilor aplicate pentru contravenţii s-au adăugat şi două dosare penale întocmite pentru două accidente provocate de şoferi prea grăbiţi să mai respecte regulile. Primul eveniment care a generat o astfel de situaţie s-a produs pe bulevardul Milcov, unde un bărbat de 46 de ani a lovit în plin o femeie de 60 de ani, care traversa pe marcajul pietonal. În urma impactului, sexagenara a fost rănită grav şi dusă la Spitalul de Urgenţă. După numai 45 de minute, istoria s-a repetat pe strada Basarabiei, unde o fetiţă de numai şase ani, care traversa pe zebră, a fost acroşată de autoturismul condus de un gălăţean de 43 de ani. Copila rănită a ajuns la spital, iar şoferul, la Poliţie, unde a fost deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Citit 1725 ori Ultima modificare Vineri, 11 Iulie 2014 19:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.