VAMEŞI suspectaţi de CONTRABANDĂ cu ţigări (VIDEO)

VAMEŞI suspectaţi de CONTRABANDĂ cu ţigări (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) - Serviciul Teritorial Galaţi, cu ajutorul poliţiştilor gălăţeni şi botoşăneni, au făcut, ieri dimineaţă, şapte percheziţii în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Stânca Costeşti şi la locuinţele a trei lucrători vamali. Acţiunea a vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, constituit în luna aprilie, format din cetăţeni români şi moldoveni, specializat în comiterea infracţiunilor de contrabandă.

Ţigările de contrabandă erau aduse ilegal din Republica Moldova, prin PTF Stânca Costeşti, judeţul Botoşani, cu ajutorul unor lucrători vamali, care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, evitau intenţionat să efectueze un control corespunzător asupra autoutilitarelor folosite de membrii grupării. Ţigările erau apoi transportate, deţinute şi valorificate în diverse locaţii, în principal de pe raza localităţilor Adjud, Focşani şi Agapia.

Astfel, în cursul anului 2014, au fost introduse ilegal în România aproximativ 160.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova.

Cercetarea penală a început în iunie, când procurorii au prins în flagrant, pe raza municipiului Adjud, o autoutilitară încărcată cu 41.960 de pachete de ţigări de provenienţă Republica Moldova. În urma flagrantului, procurorii DIICOT au solicitat Tribunalului Galaţi arestarea a cinci persoane, cerere aprobată de magistraţi. Astfel, Dumitru Ududovici, Alexandru Motilică, Iordache Costel, cetăţeni români şi moldoveni, Cristofil Mera şi Ion Frecăuţanu, cetăţeni români, au primit mandate de arestare pentru 30 de zile sub acuzaţia de constituire a unui grup infracţional organizat şi contrabandă calificată în formă continuată. Mandatele lor au fost prelungite pe 14 iulie cu încă 30 de zile.

În timpul anchetei, procurorii DIICOT l-au reţinut şi pe Mihail Bolbocean, acesta fiind un alt membru al palierului de conducere al grupului infracţional organizat. Pe 3 iulie, magistraţii Tribunalului Galaţi l-au arestat şi pe acesta din urmă, pentru 30 de zile.

Procurorii gălăţeni continuă cercetările în acest caz, urmând să ia măsurile legale care se impun şi faţă de vameşii implicaţi.

Citit 5045 ori Ultima modificare Miercuri, 16 Iulie 2014 18:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.