FOTO/ Galați, orașul SURPĂRILOR: Un nou CRATER adânc, pe Faleza Inferioară

FOTO/ Galați, orașul SURPĂRILOR: Un nou CRATER adânc, pe Faleza Inferioară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O nouă groapă şi-a făcut apariţia pe faleză. De data aceasta este vorba despre o surpare apărută în asfaltul Falezei Inferioare, între cele două restaurante de la Elice. Conform reprezentanţilor Primăriei Galaţi, groapa are un diametru de trei metri şi o adâncime de opt-nouă metri. „Zona va fi securizată până luni, când reprezentanţii tuturor instituţiilor abilitate se vor întâlni pentru a face o analiză în vederea stabilirii cauzei exacte a acestui accident de sol”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Aceasta este a doua groapă din zonă, după ce anul trecut, în aprilie, celebra „falezogaură”, cum a  fost botezată în 2012, şi-a făcut din nou apariţia în partea de sus a falezei. Celebra soră a noii gropi, apărută încă din 2010, s-a transformat  dintr-o gaură într-un crater de şapte metri, cu un diametru de 15  metri.

Sperăm ca situaţia să nu se repete. Cert este că până luni, când toate autorităţile se vor întoarce la serviciu, groapa de pe faleza inferioară se poate mări. Poate de această dată, în urma analizelor şi studiilor, se vor găsi soluţii viabile pentru ca întreaga zonă să fie consolidată. Nu de alta, dar trebuie să ne amintim că probleme de surpare a terenului au fost şi lângă restaurantul Nic-Nic, în partea superioară a falezei.

Până atunci însă, gălăţenii care vor ieşi în acest weekend la plimbare vor avea au un nou punct de „atracţie” pe faleză. O atracţie pe care nimeni nu şi-o dorea.

 

Citit 6107 ori Ultima modificare Vineri, 18 Iulie 2014 21:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.