PROBLEME în PIEŢELE Galaţiului. Ce au DESCOPERIT poliţiştii (VIDEO)

PROBLEME în PIEŢELE Galaţiului. Ce au DESCOPERIT poliţiştii (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În urma controalelor efectuate în zona pieţelor agroalimentare din apropierea Vămii Galaţi – Rutier, împreuna cu comisari din cadrul C.J.P.C. Galaţi şi medici din cadrul DSVSA Galati, poliţiştii de investigare fraude au depistat şase persoane care desfăşurau activităţi de comerţ cu produse agroalimentare neautorizate şi fără respectarea normelor sanitar veterinare privind transportul, depozitarea şi comercializarea alimentelor.

Persoanele în cauză au fost sancţionate contravenţional cu amenzi în valoare  totală de  4.000 lei, fiind dispusă totodată şi măsura complementară a confiscări a 105 kg produse din brânză, 85 kg peşte şi produse din peşte, 25 kg preparate din carne, pecum şi vin şi produse alcoolice.

Cu ocazia conrtolului efectuat la o societate comercială ce are ca obiect de activitate comerţul cu amănuntul a produselor agroalimentare şi defacerea băuturilor alcoolice, poliţiştii au constatat că, într-o încăpere anexă a punctului de lucru, administratorul producea, fără autorizaţie, folosind instalaţii artizanale, băuturi alcoolice şi produse de vinificaţie, în vederea comecializării.

Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 417,5 litri băuturi spirtoase şi 870 litri vin.

De asemena, cu ocazia controlului efectuat poliţiştii au găsit şi 580 ţigarete de provenienţă Republica Moldova, fără documente de provenienţă.

Verificandu-se documentele societăţii s–a constatat că punctul de lucru respectiv nu era declarat, veniturile obţinute în urma activităţilor comerciale desfăşurate nefiind evidenţiate în contabilitate.

Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal a produselor accizabile, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător şi contrabandă.

S–a solicitat institutiei autorizate, DRAOV Galati, ridicarea de probe din produsele alcoolice identificate, urmând ca, în funcţie de rezultatele analizelor de laborator, să fie stabilită contravaloarea accizelor şi taxelor cu care societatea s–a sustras de la plata către bugetul de stat.

Citit 3529 ori Ultima modificare Duminică, 20 Iulie 2014 01:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.