INUNDAŢIILE fac PRĂPĂD în nouă judeţe din ţară

INUNDAŢIILE fac PRĂPĂD în nouă judeţe din ţară
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Hidrologii au emis o avertizare de COD ROŞU de inundaţii pe râuri din judeţele Gorj şi Vâlcea, valabilă marţi de la 14.15 până la 23.00, în timp ce codul portocaliu de inundaţii pe râuri din nouă judeţe a fost prelungit până miercuri după-amiază. În Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa şi Prahova zeci de localităţi au fost afectate, drumuri naţionale şi judeţene au fost blocate, iar gospodăriile oamenilor au fost inundate.

Trei elicoptere ale Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au fost trimise, marţi după-amiază, în judeţele Gorj şi Vâlcea, în localităţile Novaci, Vaideeni şi Brezoi, pentru salvarea persoanelor izolate din cauza viiturilor, informează oficiali MAI. Potrivit surselor citate, în localitatea Novaci, judeţul Gorj, a fost trimis un elicopter cu troliu, după ce râul Gilort a ieşit din matcă în jurul orei 11.00, iar peste 70 de gospodării au rămas izolate. Alte două aparate de zbor ale MAI au fost direcţionate către localităţile vâlcene Balota şi Brezoi, afectate de inundaţii.

După ce în ultimele trei zile a plouat neîncetat, debitul râului Gilort a crescut de câteva ori, iar cota de inundaţie a fost depăşită, peste localitatea Novaci s-a abătut o viitura de peste trei metri. Prefectul de Gorj a precizat că în localitate a fost instituită stare de alertă şi că în zonă au fost mobilizaţi zeci de pompieri, poliţişti şi jandarmi. Echipele de intervenţie evacuează localnicii din zonă, aceştia urmând să fie duşi în sala de sport şi în liceul din Novaci, transmite MEDIAFAX.RO.

 

Citit 1147 ori Ultima modificare Marți, 29 Iulie 2014 15:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.