UPDATE/ DNA Galaţi a intrat în CJ Brăila! Bunea Stancu, REŢINUT de procurorii ANTICORUPŢIE

UPDATE/ DNA Galaţi a intrat în CJ Brăila! Bunea Stancu, REŢINUT de procurorii ANTICORUPŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, REŢINUT pentru 24 de ore de procurorii DNA (CLICK)

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele Consiliului Judeţului (CJ) Brăila, este anchetat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) pentru fapte de corupţie, mai exact pentru modul în care ar fi atribuit, în perioada 2009-2010, mai multe contracte pe bani publici unor firme pe care le agrea. Pe surse, am aflat că este vorba de lucrări de asfaltare a unor drumuri din judeţul Brăila şi de modernizare a unor spitale, că una dintre firmele agreate de Bunea Stancu este din Galaţi şi că în dosar sunt cercetaţi şi gălăţeni.

Cert este că ieri, de la primele ore ale dimineţii, DNA Galaţi şi mascaţii Jandarmeriei au descins la locuinţa şefului CJ Brăila, unde ca urmare a percheziţiilor au ridicat mai multe documente şi un computer. În aceeaşi formulă, s-a mers la sediul CJ, de unde, de asemenea, au fost ridicate documente. Tot în cursul dimineţii, vicepreşedintele CJ Brăila, Florin Mija, a fost adus din concediu de procurorii DNA.

Audieri la sediul DNA Galaţi

În timp ce la Brăila se făceau percheziţii, la sediul DNA Galaţi, procurorii audiau o serie de persoane din urbea noastră care se pare că sunt implicate în acest dosar. În jurul ore 15.00, la sediul DNA Galaţi a fost adus şi şeful Achiziţiilor din CJ Brăila, Nicolae Ghiocel Moisiu. Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţului Brăila, dar şi alte persoane cu funcţii în această instituţie urmau să fie aduse la sediul DNA în cursul serii, după finalizarea percheziţiilor. Audierea acestora urma, cel mai probabil, să dureze întreaga noapte, iar cei implicaţi, în funcţie de probele pe care le are DNA, ar putea să se aleagă cu ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore, urmate de propuneri de arestare.

Comunicatul succint emis de DNA vorbeşte despre cercetări „ce vizează suspiciuni privind săvârşirea în perioada 2009 - 2010 a unor infracţiuni asimilate celor de corupţie, de către funcţionari publici, cu funcţii de conducere în plan local”. Tot din comunicat reiese că urmare a obţinerii autorizaţiilor necesare, procurorii au făcut „un număr de patru percheziţii domiciliare în locaţii situate în municipiul Brăila, din care una este sediul unei instituţii publice”. De asemenea, DNA mai anunţă că în acest dosar, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, precum şi al Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Contracte de asfaltare a unor drumuri şi de reabilitare a unor spitale

O simplă privire asupra contractelor derulate de CJ Brăila în 2009-2010 având ca obiect asfaltarea drumurilor judeţene şi de reabilitare a unor spitale aduce în prim plan cinci documente de acest gen. În iulie 2010, CJ Brăila a preluat în administrare Spitalul Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul de Obstretrică-Ginecologie.

Citeşte şi: Directorii FIRMELOR GĂLĂŢENE Tancrad şi Concivia, CERCETAŢI în dosarul lui Bunea Stancu

După numai o lună de la preluare, preşedintele CJ, Gheorghe Bunea Stancu, a încheiat contractul 138/04.08.2010, pentru „lucrări de reabilitare, amenajare şi modernizare spaţii medicale la Spitalul de Pneumoftiziologie Brăila”. Valoarea contractului era de 63.284 de lei fără TVA. La scurt timp, a  fost încheiat contractul  nr. 259/17.11.2010, în valoare de 38.685 lei, între CJ şi firma Concivia, care îi aparţine lui Bunea Stancu. Contractul viza lucrări suplimentare la Spitalul de Pneumoftiziologie. După toate lucrările de reabilitare, clădirea în care se află acest spital a fost revendicată.

Şi la Spitalul de Obstretrică şi Ginecologie Brăila s-au făcut lucrări de reabilitare. Au fost încheiate nu mai puţin de trei contracte pentru lucrări suplimentare, după ce CJ Brăila a încheiat cu Concivia SA contractul nr 47/24.03.2010, în valoare de 535.361 lei, pentru „Modernizarea Ambulatoriului de Specialitate Integrat în cadrul Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Brăila”.

Pentru asfaltarea drumurilor firma care din 2007 a tot câştigat contracte pe bani publici în judeţul Brăila este SC Tancrad SA Galaţi. În 2010, societatea a câştigat un proiect important, de 30 de milioane de euro, pentru reabilitarea unui bulevard din oraşul vecin.

Pentru că ancheta penală este încă în plină desfăşurare la DNA Galaţi, doar procurorii acestei structuri vor stabili, la finalul audierilor, care sunt contractele care au determinat această masivă desfăşurare de forţe.

Citeşte şi: PERCHEZIŢII DNA Galaţi la o INSTITUŢIE PUBLICĂ din Brăila

Citit 4219 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 11:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.