VIDEO/ Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, REŢINUT pentru 24 de ore de procurorii DNA

VIDEO/ Preşedintele CJ Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, REŢINUT pentru 24 de ore de procurorii DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi Nicolae Moisiu şi-au petrecut noaptea în arest după ce procurorii DNA Galaţi au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pe numele lor. Președintele Consiliului Județean Brăila este cercetat pentru abuz în serviciu în formă continuată şi conflict de interese, iar Florin Mija, vicepreşedinte CJ şi Nicolae Moisiu, şeful Biroului de Achiziţii din CJ  sunt cercetaţi pentru abuz în serviciu în formă continuată.

„Din ordonanțele de reținere întocmite de procurori a reieșit că, în cauză există date și probe din care rezultă suspiciunea rezonabilă potrivit căreia, în perioada 2009–2010, inculpații Gheorghe Bunea Stancu, în calitate de președinte al Consiliului Județean Brăila (ordonator principal de credite), Mija Florin și Moisiu Nicolae, membri în comisiile de evaluare a ofertelor depuse în cadrul procedurilor de atribuire a contractelor de achiziții publice, la data faptelor, și-au încălcat atribuțiile de serviciu, în contextul procedurilor de atribuire a unor contracte de achiziții publice, pentru realizarea unor obiective de interes local și județean, organizate de Consiliul Județean Brăila”, se arată în comunicatul DNA.

Anchetatorii susţin că modul în care au fost organizate și s-au derulat procedurile de achiziție publică, în perioada de referință, a condus la situația ca, trei societăți comerciale să dețină monopolul lucrărilor licitate de Consiliul Județean Brăila, fiind practic singurele firme care participă și câștigă contractele de achiziție publică pe plan local și județean.

În situația în care existau și alți ofertanți, firmele agreate fie ofereau prețul cel mai mic, fie îndeplineau „anumite” condiții apreciate ca esențiale de către membrii comisiilor de analizare și evaluare a ofertelor, situație care, în mod inevitabil, a condus la câștigarea procedurilor respective.

Citeşte şi: UPDATE/ DNA Galaţi a intrat în CJ Brăila! Bunea Stancu, REŢINUT de procuroririi ANTICORUPŢIE

„Interesul președintelui Consiliului Județean pentru câștigarea procedurilor de achiziție publică de către una dintre firme este subliniat de faptul că, în mod indirect, este acționar la această firmă.

La această situație s-a ajuns datorită exercitării defectuoase a atribuțiilor de serviciu de către membrii comisiei de evaluare a ofertelor, prin alegerea unor oferte financiare neprofitabile, dar și gestionării ineficiente a bugetului local de către președintele Consiliului Județean Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, care avea și calitatea de ordonator principal de credite”, se mai precizează în comunicat.

Urmare a îndeplinirii în mod defectuos a atribuțiilor de serviciu de către funcționarii menționați s-a cauzat un prejudiciu în valoare totală de 2.924.817,60 lei și vătămarea intereselor legitime ale agenților economici care au participat la procedurile de achiziții publice și au fost descalificați în mod discriminatoriu.

Aceştia vor fi prezentaţi în cursul zilei de vineri la Tribunalul Galaţi cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Citeşte şi: Directorii FIRMELOR GĂLĂŢENE Tancrad şi Concivia, CERCETAŢI în dosarul lui Bunea Stancu

 

Citit 2034 ori Ultima modificare Vineri, 08 August 2014 10:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.