Judecătorii au motivat ARESTUL la DOMICILIU dispus în dosarul penal al lui Bunea Stancu/ Vezi aici documentul

Judecătorii au motivat ARESTUL la DOMICILIU dispus în dosarul penal al lui Bunea Stancu/ Vezi aici documentul
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul Galaţi şi-a motivat decizia de arest la domiciliu pe care a luat-o în dosarul în care şeful Consiliului Judeţului Brăila, Gheorghe Bunea Stancu, este cercetat penal pentru infracţiuni de corupţie.

Judecătorii au concluzionat că preşedintele CJ Brăila, dar şi ceilalţi inculpaţi, Florin Mija şi Nicolae Moisiu, nu prezintă pericol public deoarece faptele au fost săvârşite de mult, iar trecerea timpului a mai înlăturat din posibilele circumstanţe agravante. Florin Mija şi Nicolae Moisiu sunt vicepreşedinte al CJ, respectiv membru al comisiei de evaluare a ofertelor pe baza cărora s-au acordat contractele cercetate de DNA, unul fiind arestat la domiciliu, iar celălalt sub control judiciar, una dintre obligaţii fiind să nu plece din Brăila.

Măsura a fost dată pentru ca anchetatorii să poată strânge probe, dar şi „pentru a preîntâmpina orice risc de influenţare frauduloasă a aflării adevărului”. Soluţia Tribunalului a fost contestată atât de procurorii DNA, care îi vrea arestaţi, cât şi de o parte dintre inculpaţi.

Rămâne de văzut când va ajunge dosarul la Curtea de Apel şi când se va judeca această contestaţie.

Decizia motivată o puteţi citi pe larg accesând acest link

 

Citit 1282 ori Ultima modificare Marți, 12 August 2014 16:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.