Weekend plin de SPECTACOLE şi de CONCERTE. După sărbătoarea marinarilor, petrecerea pescarilor

Weekend plin de SPECTACOLE şi de CONCERTE. După sărbătoarea marinarilor, petrecerea pescarilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De Ziua Marinei vor concerta la Galaţi trupele Pasărea Colibri şi Proconsul * Sâmbătă şi duminică, Maria Dragomiroiu şi Ilie Roşu vin la “Hora în satul de pescari” de pe Faleza Dunării


Atenţie, gălăţeni, urmează un weekend prelungit de distracţie, în care muzica populară românească, rockul şi folkul se vor împleti cu întrecerile sportive, dar şi cu momente pline de emoţie. Şi asta pentru că vineri, 15 august, nu e doar Ziua Marinei, ci va fi şi Ziua gălăţenilor de pretutindeni, pentru că aşa a “decretat” primarul Marius Stan. Iar sâmbătă şi duminică va avea loc, în premieră, Festivalul “Fir Întins”, organizat cu fonduri europene în valoare totală de 409.000 de lei. Iată, oră cu oră, programul distracţiei, aşa cum ne-a fost comunicat de Primăria Galaţi.

Vineri, 15 august

Deşi vineri se suprapun Ziua Marinei şi Ziua gălăţenilor de pretutindeni - noua sărbătoare (inventată de primar ca răspuns la mesajele primite de la gălăţenii care trăiesc şi muncesc peste hotare şi care vin acasă în august) acest lucru nu aduce nimic nou în program în afară de festivităţile dedicate Zilei Marinei. Primii care au parte de distracţie sunt cei mici, invitaţi la ora 10,30, la Foişorul de pe Faleza Inferioară, la spectacolul de păpuşi “Cei trei purceluşi”. La ora 11,15, din Portul Brăila, se dă startul cursei nautice Brăila – Galaţi, concurenţii fiind aşteptaţi să sosească în jurul orei 14,00 la Ponton Bac Galaţi.

Partea oficială a sărbătorii are loc la Palatul Navigaţiei, în zona terminalului pentru pasageri. La ora 17,00, în aşteptarea oficialităţilor, va avea loc un concert de muzică de promenadă. Un sfert de oră mai târziu începe ceremonialul militar, urmat, la ora 17,30, de ceremonialul religios. Alocuţiunile oficialităţilor sunt programate la ora 17,50, iar la 18,15 începe defilarea Gărzii de Onoare. La ora 18,25 va fi lansată crucea de flori de pe terminalul de pasageri, iar la 18,30 încep parada şi exerciţiile navale. Distracţia în sine are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor, unde la ora 21,00 urcă pe scenă Pasărea Colibri, iar o oră mai târziu Proconsul.

Sâmbătă şi duminică

Dacă anul trecut Primăria visa la o petrecere de trei zile de Ziua Marinei, anul acesta planul i-a reuşit, organizând, în premieră, pe 16 şi 17 august, Festivalul “Fir Întins”, pe Faleza Inferioară a Dunării, zona Foişor. Ziua începe, la ora 8,00, cu un concurs de pescuit pentru adulţi şi copii “Cupa Familia”. La ora 12,00 festivitatea de premiere a câştigătorilor va fi însoţită de un moment artistic susţinut de actorul Radu Horghidan. Între orele 10,00 - 18,00, gălăţenii vor putea vizita o expoziţie cu profil pescăresc - bărci, echipamente, unelte şi accesorii de pescuit pentru agrement, cu participanţi din Galaţi şi Brăila. Dacă aveţi chef de discuţii, între orele 10,00 - 14,00 are loc Simpozionul “Schimb de bune practici şi promovarea de tehnologii moderne în acvacultură”, la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii, Sala Auditorium. De la ora 18,00 şi până la ora 21,00, sunteţi poftiţi pe Faleză, la Foişor, la Festivalul Folcloric “Hora în satul de pescari”. Vor evolua ansamblurile folclorice “Doina Covurluiului” şi “Cununiţa Satului”, interpretă Carmen Teodoraşcu, iar invitată specială este Maria Dragomiroiu, la care se adaugă un prezentator ca nimeni altul: Paul Buţa!

Duminică, 17 august, în afara expoziţiei cu profil pescăresc, veţi avea din nou parte de folclor, de la ora 18,00 cu “Doina Covurluiului”, “Colindătorii”, Vasilica Tonu şi un invitat special, Ilie Roşu.

Citit 5484 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 18:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.