Judecătorii Curţii de Apel au decis: BUNEA STANCU rămâne ARESTAT la domiciliu

Judecătorii Curţii de Apel au decis: BUNEA STANCU rămâne ARESTAT la domiciliu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Curtea de Apel a hotărât, joi, să păstreze decizia Tribunalului Galaţi, astfel că Gheorghe Bunea Stancu (preşedintele Consiliului Judeţean Brăila) şi Florin Mija (vicepreşedinte al CJ)  rămân în arest la domiciliu, iar Nicolae Moisiu sub control judiciar.

Bunea Stancu şi Florin Mija au venit la instanţă, joi (14 august 2014), însoţiţi de poliţiştii care-i supraveghează. Şedinţa de judecată nu a fost lipsită de surprize. Iniţial, magistratul s-a abţinut în a judeca dosarul, iar cererea i-a fost respinsă. După care, a venit rândul DNA să ceară recuzarea aceluiaşi magistrat, dar şi această solicitare a fost respinsă. După consumarea "contrelor" dintre avocaţii inculpaţilor şi magistraţi, a început procesul în cameră de consiliu, mai exact în şedinţă secretă.

„A fost, să spunem, un incident procedural care este firesc şi se regăseşte de multe ori în procedura penală, prin care Parchetul a cerut recuzarea judecătorului care era desemnat să soluţioneze această cauză. S-a apreciat că judecătorul ar fi partizan în legătură cu soluţionarea cauzei. S-a dovedit că nu este aşa şi s-a respins. Nu vreau să comentez despre asta. Procurorii DNA au venit cu interpretări noi şi subiective din punctul nostru de vedere şi exagerate”, a declarat avocatul Gigel Potrivitu, cel care-l apară pe Florin Mija.

După cum se ştie, DNA a atacat soluţia primei instanţe prin care preşedintele şi vicepreşedintele CJ Brăila au fost arestaţi la domiciliu, iar Nicolae Moisiu a primit controlul judiciar (nu are voie să plece din Brăila). La rândul lor, Gheorghe Bunea Stancu, dar şi Nicolae Moisiu au atacat decizia Tribunalului.

Vă reamintim că Bunea Stancu este acuzat de procurori de abuz în serviciu şi conflict de interese, iar Mija şi Moisiu de abuz în serviciu în formă continuată, prejudiciul estimat de experţii DNA ridicându-se la trei milioane de lei.

„Nu am de declarat nimic. Lăsaţi justiţia să îşi facă treaba în continuare. Lăsaţi justiţia să delibereze şi o să aflaţi de la ei. Am ieşit dintr-o sală de judecată, judecătorul trebuie să îşi facă datoria, o să fie pronunţarea când o să fie şi atunci o să aflaţi. Dacă o să fie un alt tip de încadrare sigur îmi voi relua, dacă îmi va permite cineva, activitatea şi atunci se vor da şi salariile. Nu ştim acum, depinde ce va spune instanţa. Eu am încredere în justiţie, atât. Nu sper nimic (legat de sentinţă, n.a.)”, a spus Bunea Stancu la ieşirea din instanţă.

Citit 1256 ori Ultima modificare Joi, 14 August 2014 17:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.