Gălăţenii aleargă, JOI DIMINEAŢĂ, să DONEZE SÂNGE

Gălăţenii aleargă, JOI DIMINEAŢĂ, să DONEZE SÂNGE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii cu o stare bună de sănătate, care vor să vină în sprijinul semenilor mai puţin norocoşi din spitale, sunt aşteptaţi joi dimineaţă, între orele 7,00 şi 7,30, să doneze sânge. Organizată de membrii mişcării "Alergăm cu tine, Galaţi", acţiunea are loc la sediul Centrului Regional de Transfuzii Galaţi. Până ieri dimineaţă, 31 de persoane îşi anunţaseră intenţia de a participa la eveniment. Potrivit organizatorilor, voluntarii vor fi încurajaţi să doneze tichetele valorice pe care le vor primi către centrele de plasament din oraş. Pentru a putea dona sânge trebuie să aveţi la dumneavoastră un document de identitate.

Ministerul Sănătăţii a făcut marţi, 19 august, un apel către cetăţeni pentru donarea voluntară de sânge, având în vedere faptul că mai multe spitale au sesizat în ultima perioadă o lipsă acută de sânge pentru transfuzii. Potrivit Directorului Centrului de Transfuzii, Camelia Stoichicescu, Galaţiul nu este afectat în prezent de o astfel de criză. Totuşi, la centrul din Galaţi vin periodic solicitări din partea centrelor aflate în oraşele unde există un deficit de sânge.

"În medie, între 60 şi 70 de gălăţeni vin zilnic să doneze sânge. La începutul lui august numărul a scăzut cam la 40 pe zi, însă acest lucru nu a cauzat probleme", ne-a declarat Camelia Stoichicescu.

Potrivit legislaţiei în vigoare, donatorii au dreptul să primească, la cerere, şapte tichete de masă, decontarea transportului în comun, precum şi o zi liberă, în cazul în care au un loc de muncă.

Citit 2204 ori Ultima modificare Miercuri, 20 August 2014 20:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.