WEEKEND CU FESTIVAL DE FILM pentru gălăţeni: CARAVANA Filmelor NexT

WEEKEND CU FESTIVAL DE FILM pentru gălăţeni: CARAVANA Filmelor NexT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Gălăţenii vor avea ocazia să participe la un nou festival de film. Caravana Filmelor NexT ajunge în oraşul nostru, în 22 şi 23 august, în Grădina Publică, pentru ne oferi două seri de picnic şi cinema sub clar de lună, după modelul din filmele americane. Aceasta este prima ediţie a Caravanei care a ajuns până acum în cinci oraşe şi a avut peste 4.000 de spectatori.

Acţiunea de la Galaţi începe, în fiecare seară, la ora 21,30 şi le oferă spectatorilor o parte dintre cele mai bune scurtmetraje văzute de-a lungul timpului în sălile de cinema la Festivalul de Film NexT, atât producţii naţionale, cât şi internaţionale. Evenimentul este derulat în colaborare cu Primăria Galaţi şi cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură şi Patrimoniu Galaţi.

 

Prima seară, scurtmetraje româneşti

Vineri, în prima seară a maratonului de scurtmetraje, vor putea fi urmărite numai producţii româneşti, mai vechi şi mai noi. Primul film este „Marilena de la P7” (2006) care prezintă povestea lui Andrei (Gabriel Huian), un adolescent în vârstă de 13 ani din Bucureşti care doreşte să o impresioneze pe Marilena (Mădălina Ghiţescu), o prostituată de care s-a îndrăgostit. Acesta decide să fure un troleibuz pentru a-i arăta Marilenei cât de mult o iubeşte. „Şanţul” (2008), următorul scurtmetraj îl prezintă pe Vasile, un ţăran de 50 de ani care refuză să îşi însoţească soţia la o ceremonie religioasă, pentru că trebuie să termine şanţul din faţa casei lor, pentru a evita o sancţiune. Mai departe, în seara de vineri va putea fi urmărit şi „Colivia” (2009), un film despre un băieţel care găseşte un porumbel bolnav şi îl aduce acasă, fapt care provoacă o adevărată furtună în familia acestuia. În final, tatăl e de acord ca porumbelul să stea pe balcon câteva zile, dar băieţelul vrea mai mult – îşi doreşte o colivie pentru porumbelul său. Următorul scurt metraj, „12 minute” (2013) subliniază importanţa răbdării şi a toleranţei, după citatul lui Dalai Lama, „când înveţi să fii tolerant, duşmanul tău îţi este cel mai bun profesor”. Ultimul film din prima seară este „Şi băieţii câteodată” (2013), care prezintă un actor, un regizor, un platou, o echipă şi o problemă.

Producţii internaţionale, în cea de-a doua seară

În cea de-a doua seară, pe care organizatorii au decis să o numească „Disco Night”, ne vor fi prezentate producţii internaţionale. Prima va fi „Outrageously Disco” (2009) unde privitorul va cunoaşte o poveste de dragoste ce se naşte pe ringul de dans, una ce nu trebuia să se întâmple. Următorul filmuleţ ce va rula sâmbătă seară este musicalul „Un tip chel” (2011), care prezintă povestea unui tânăr ce încearcă să obţină dragostea şi să fie acceptat. Mai târziu, va putea fi vizionat „Moore Street Masala” (2009), un film construit după cele de la Bollywood şi îl prezintă pe Baba, un vânzător care s-a îndrăgostit de agenta sexy de vânzări imobiliare de vizavi. Următorul scurtmetraj este „Eduard în Ţara Minunilor” (2007), iar personajul principal, care dă şi titlul filmului, ne conduce într-un musical construit în jurul unei corporaţii internaţionale. „West Bank Story” (2005) este următorul musical şi prezintă un cuplu neobişnuit – un soldat şi o casieriţă palestiniană se îndrăgostesc în mijlocul animozităţii din jurul West Bank. Urmează apoi „Interior. Maşină” (2011) care e tot despre un cuplu – ea îşi doreşte o viaţă stabilă, dar el vrea să fie liber. Atunci când fata îi povesteşte ce s-a întâmplat cu ultimul ei iubit, el se gândeşte de două ori înainte de a lua o decizie. Ultimul scurtmetraj este „O coafură la înălţime” (2012) şi prezintă un tânăr care se pregăteşte cu mare grijă înainte să meargă în club. Cu toate acestea, atunci când intră în local, toată lumea se uită fix la el. Intrarea este liberă pentru ambele seri ale evenimentului.

CITEŞTE ŞI: La Palatul Copiilor se fac şi ÎNSCRIERI ON-LINE

 

Citit 3111 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 18:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.