RECIDIVIST lăsat liber după ce a făcut SCANDAL CU O ARMĂ letală în centrul Galaţiului

RECIDIVIST lăsat liber după ce a făcut SCANDAL CU O ARMĂ letală în centrul Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Un gălăţean în vârstă de 26 de ani a fost lăsat în libertate de judecători după ce a făcut un scandal monstru în plin centrul Galaţiului, folosindu-se de un pistol cu glonţ pe care în adusese ilegal în ţară * Anchetatorii susţin că, la verificarea armei, s-ar fi găsit glonţ pe ţeavă, ceea ce indică hotărârea individului de a folosi arma


Incidentul în urma căruia individul a ajuns pe mâna poliţiştilor şi mai apoi în faţa magistraţilor a avut loc pe strada Albatros, în centrul oraşului. Potrivit anchetatorilor, tânărul de 26 de ani cunoscut ca certat cu legea după ce a mai fost amendat pentru uz ilegal de armă, s-ar fi deplasat în zona unui bloc de pe strada amintită, unde locuia fosta lui iubită. Bine ameţit de alcool, individul ar fi început să ţipe şi să ameninţe că se va sinucide cu pistolul pe care îl avea la el, totul pentru a-şi îndupleca fosta partenera, care nu mai voia să continue relaţia cu el. În culmea agitaţiei, bărbatul a spart şi geamul unei societăţi comerciale de la parterul blocului, rănindu-se destul de grav la cap. "Anihilat" de lovitură, nu şi-a mai putut duce la capăt planul, prăbuşindu-se pe asfalt. Acolo l-au găsit poliţiştii Secţiei 1, alertaţi pe 112 de locatarii speriaţi. Individul a fost dus la spital pentru îngrijiri medicale, poliţiştii descoperind, ulterior, dovezile care aruncă asupra sa, suspiciunea comiterii unor infracţiuni care l-ar putea trimite mulţi ani după gratii.

"Efectuând verificări în zonă, poliţiştii au găsit un pistol calibru 7,65, armă letală supusă regimului autorizării,  precum şi patru cartuşe. Pentru continuare cercetărilor la faţa locului s-au deplasat poliţişti din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu tehnicieni criminalişti", a precizat Bogdan Cojocaru, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, arma, un pistol marca Winchester, fusese introdusă ilegal în ţară de individul care, desigur, nu avea permis pentru ea şi nici nu o înregistrase. Oamenii legii încearcă încă să afle de unde a fost procurată arma, al cărei preţ de piaţă este în jur de 1.000 de euro.

Reţinut şi eliberat

După ce au reuşit să strângă destule informaţii cu privire la ilegalitatea deţinerii armei de foc şi probe cum că pistolul a fost adus ilegal în ţară, adăugate la faptul că acesta a fost folosit într-un scandal în loc public, anchetatorii l-au reţinut pe scandalagiu şi l-au prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, contrabandă calificată şi distrugere. Magistraţii au apreciat însă că tânărul nu prezintă pericol social şi au respins cererea formulată de Parchet, dispunând ca suspectul să fie supus doar măsurii controlului judiciar.

 

Citit 3147 ori Ultima modificare Joi, 21 August 2014 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.