Pompierii gălăţeni au intervenit, doar anul acesta, la cinci inundaţii în Valea Oraşului

Pompierii gălăţeni au intervenit, doar anul acesta, la cinci inundaţii în Valea Oraşului
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Anul acesta, Galaţiul a avut parte de vreme ploioasă, iar meteorologii nu sunt foarte optimişti în ceea ce priveşte prognoza de toamnă. Din cauza precipitaţiilor, gălăţenii care locuiesc în Valea Oraşului au avut parte de mai multe inundaţii.

Fiecare ploaie simplă de vară, care nu a ţinut niciodată mai mult de o oră, a transformat străzile în lacuri. "Cele mai afectate străzi au fost Moruzi, Griviţei, Tăuni, Vezuviului şi Corabiei”, ne-a declarat maiorul Eugen Chiriţă, purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi.

Pompierii gălăţeni au fost cei care au intervenit de fiecare dată pentru evacuarea apei de pe străzi. Pentru cele cinci inundaţii de anul acesta, au fost mobilizate autospecialele, motopompele şi barca din dotarea ISU, dar şi oameni. „Au fost înregistrate, în total, 13 intervenţii. Şi asta din cauză că, la o inundaţie, s-a intervenit în mai multe puncte, fiind mobilizaţi mai mulţi oameni”, ne-a explicat Eugen Chiriţă.

N-au fost case afectate

La fiecare dintre cele cinci inundaţii, au participat câte cel puţin patru autospeciale, însemnând aproximativ 20 de pompieri, care au evacuat apa atât de pe străzi, cât şi din câteva curţi.

Cea mai gravă situaţie s-a consemnat pe 30 mai, când, după o inundaţie în timpul zilei, străzile au fost acoperite de ape, de două ori, şi în timpul nopţii, nefiind afectată însă nicio casă. „Anul trecut a fost o singură inundaţie, pe 29 august, când au fost afectate şase străzi şi 94 de curţi, din tot atâtea existente. Atunci au fost afectate şi trei case, dar şi Spitalul CFR”, a conchis purtătorul de cuvânt al ISU.

Cum Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă este un serviciu de utilitate publică, nu se poate calcula costul unei astfel de intervenţii.

Citit 1369 ori Ultima modificare Miercuri, 03 Septembrie 2014 17:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.