Defilare, avansări în grad și exerciții demonstrative cu ocazia Zilei Pompierilor la Galaţi (FOTO)

Defilare, avansări în grad și exerciții demonstrative cu ocazia Zilei Pompierilor la Galaţi (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pompierii gălățeni au sărbătorit sâmbătă împlinirea a 166 de ani de la lupta în care înaintașii lor au înfruntat trupele otomane intrate în Bucureşti ca să înăbuşe Revoluţia de la 1848. Cu această ocazie au fost orgnizate mai multe manifestări în cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați. Astfel, după slujba religioasă ținută în memoria celor căzuți la datorie, pompierii au defilat în fața zecilor de vizitatori care au trecut pragul Inspectoratului pentru Situații de Urgență. La manifestări a participat și prefectul Dorin Otrocol, care a ținut să le fie aproape pompierilor la ceas aniversar.

Ca în fiecare an, ziua de 13 septembrie nu putea trece fără ca pompierii merituoși să fie avansați în grad. Gălățenii prezenți au putut admira o expoziție de tehnică veche de intervenție. Apoi, atât pompierii, cât și echipajele SMURD au participat la un exercițiu demonstrativ pentru a le arăta gălățenilor prezenți ce însemană lupta contra cronomentru pentru salvarea vieților omenești. ”Intervenția a presupus salvarea a două victime încarcerate în urma unui accident rutier. Imediat după salvarea persoanelor, din cauza unei țigari aruncate la întâmplare, una dintre mașini a luat foc și a fost nevoie de intervenția pompierilor. Cam așa a sunat scenariu pus la cale de colegii noștri pentru exercițiul demonstrativ”, ne-a explicat Eugen Chiriță, purtătorul de cuvânt la ISU Galați. La finalul manifestărilor, atât oaspeții, cât și gazdele au servit câte o porție din tradiționala fasole cu cârnați.

ISU Galați va organiza, luni, 15 septembrie, un ceremonial militar şi religios la cimitirul “Eternitatea”, care va consta în depunerea de coroane la mormântul eroilor pompieri şi defilarea Gărzii de onoare.

Citit 4950 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Septembrie 2014 16:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.