Mârlanul din bloc şi târtanul din parcare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cică în urmă cu nu ştiu câte zile şi nopţi, ca să fie toată lumea sătulă şi să fie copiii cu burţile goale (cum zice un distins învăţător când subliniază o acţiune/activitate sortită eşecului) Poliţia locală a făcut niscaiva raiduri şi intervenţii şi cercetări şi investigaţii şi iscodiri pentru stoparea/prevenirea infracţiunilor şi apucăturilor (celor) care contravin ordinii şi liniştii în/din cartierele Noului Galaţi.

Cică s-au dat/primit amenzi, s-au a/zvârlit foarte multe avertismente, s-au stricat cuiburi cu vipere şi trântori, s-au anihilat celule cu marţafoi şi cicisbei, s-a făcut şi s-a dres numai şi numai pentru interesul cetăţeanului trăitor în cea mai neagră şi mizerabilă perioadă din istoria oraşului nenorocit cu festivaluri ale scrumbiei, cu parfum de şlapi, cu izuri de nespălaţi în mijloacele de transport, cu ocupaţii sub/pământeşti devastatoare pentru viitorul celor de la Mila 80. Cică totul a decurs strună şi cică a intrat groaza-n nesimţirea generală. Oare aşa să fi fost? Oare aşa să fie? Oare aşa va să fie? Aiurea! Focuri de paie! Vânare de vânt! Praf în  ochi! Fiasco! Frecţii!... Şi toate acestea nu pentru că Poliţia n-ar putea sau  n-ar şti!... Toate acestea numai şi numai pentru că nu se vrea cu dinadinsul şi pentru că, pur şi simplu, se trece cu vederea! Se permite, adică!... Nu?

Iată, după aceste desfăşurări/înfăşurări glorioase, nesimţirea-i la datorie! Mârlanii perforează blocurile din interior cu tot felul de instrumente, cu tot felul de beli şi decibeli, nimicind orice tentativă de linişte! Târtanii îşi promovează behăiturile boxelor difuzoare din limuzine în toate parcările, pe toate străzile, oriunde! Scările de acces în blocuri sunt pline cu tot felul de ambalaje, coji de seminţe, muci şi scuipaţi din anatomia/metabolismul şmecherilor controlaţi de prostie şi aroganţă! Ca să nu mai zic de huruiala produsă de cei care, cică, se distrează în locaţii de prost gust şi gust prost! Ca să nu mai zic de câinii care-şi pun la bătaie lătrarea/urlarea şi întregesc peisajul oribil al Noului Galaţi!... Nu?

Aşadar, cui a folosit raidul Poliţiei locale? Fără măsuri draconice, fără un pic (măcar) de fermitate, totu-i egal cu Zero! Nu se face curăţenie, ordine şi linişte cu... supă reîncălzită! Şi de asta începe să nu mai creadă nimeni în rolul/rostul autorităţii locale!... Nu?

Pe adresa cestor terorişti atentatori la sănătatea publică, merită să ne amintim un adevăr absolut al lui Albert Einstein: "Doar două lucruri sunt infinite: universul şi prostia umană; iar de cea din urmă sunt foarte sigur!"... Nu?

Citit 3054 ori Ultima modificare Duminică, 14 Septembrie 2014 18:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.