O nouă CRIZĂ A GAZELOR?/ ANUNŢ oficial din partea autorităţilor române: Gazprom REDUCE livrările către România
Foto: Sursa foto: romanialibera.ro

O nouă CRIZĂ A GAZELOR?/ ANUNŢ oficial din partea autorităţilor române: Gazprom REDUCE livrările către România
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministrul delegat pentru Energie, Răzvan Nicolescu, a susţinut luni o declaraţie de presă în care a anunţat că Rusia reduce cu zece la sută livrările de gaz pentru România de marţi până duminică, potrivit stiri.tvr.ro.

Oficialul a dat însă asigurări că populaţia nu va fi afectată de o eventuală criză a gazelor. „Vom trece iarna fără probleme”, a dat asigurări Răzvan Nicolescu. Oficialul spune că nu există niciun fel de risc pentru România pentru perioada de iarnă, nici dacă furnizarea se vor opri în totalitate şi nu se va mai relua decât la primăvară.

Ministrul a adăugat că azi, 15 septembrie a.c., livrările vor fi efectuate la nivelul agreat.

Ministrul delegat pentru enerige a precizat că România nu are posibilitatea tehnică să ajute statele vecine cu livrări de gaz, cu excepţia Republicii Moldova, care ar putea fi ajutată cu aproximativ 14.000 mc pe oră.

Vineri, importurile de gaze din Rusia au fost reduse cu 5% fără o notificare prealabilă în aceeaşi zi în care a intrat în vigoare o nouă serie de sancţiuni ale Uniunii Europene împotriva Rusiei care implică restricţionarea accesului la pieţele de capital ale UE pentru unele companii petroliere şi din domeniul apărării. În special, UE a restricţionat accesul la pieţele de capital europene pentru Rosneft, Transneft şi ramura petrolieră a gigantului Gazprom - Gazprom neft. Sâmbătă, ministrul delegat pentru Energie a precizat că importurile au revenit la normal în week-end, dar nu se ştie ce se va întâmpla începând de luni.

CITEŞTE ŞI: ANALIZĂ VL/ Ne-au cocoşat cu facturile: Preţurile „liberalizate” la gaze, mai mari ca la ruşi!

Citit 1123 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 13:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.