SCANDAL cu furci şi topoare/ Un poliţist local este ACUZAT de lovire

SCANDAL cu furci şi topoare/ Un poliţist local este ACUZAT de lovire
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* După ce doi puşti s-au tachinat pe uliţă, mai mulţi adulţi s-au luat la bătaie cu arme albe, două persoane ajungând pe mâinile medicilor


Cel care a avut cel mai mult de tras de pe urma conflictului desfăşurat duminică seară în satul Tălpigi, comuna Ghidigeni, a fost un bărbat în vârstă de 30 de ani, Aurel Scripcaru (foto), tatăl unei fetiţe de cinci ani. Omul a ajuns cu mai multe înţepături de furcă la spital după ce, susţine el, copila lui a fost apostrofată de stradă de un băiat.

"Am trimis-o pe fată la bar, cu fratele ei, să cumpere două pâini. Pe drum s-a întâlnit cu băiatul pe uliţă şi el nu a mai lăsat-o să meargă mai departe. Mama mea când a auzit, s-a dus ea la bar, dar mama băiatului s-a luat la ceartă cu maică-mea şi chiar şi-a chemat o rudă. Ăla a aruncat cu pâine în maică-mea. Mama a venit acasă, dar după ea au venit neamurile copilului cu furci, topoare, spray-uri. Au început să arunce cu pietre în noi şi când am ieşit din casă să-I întreb de ce fac aşa ceva, unul dintre ei mi-a pus furca în piept. E poliţist local la Ghidigeni. M-a înţepat şi în piept şi în picior. Şi pe fratele meu l-au bătut", susţine Aurel Scripcaru.

Bărbatul a fost dus iniţial la spitalul din Tecuci, după care a fost transferat la Galaţi, la Spitalul de Urgenţă pentru a fi investigat şi ţinut sub supraveghere la Reanimare. Medicii spun că starea sa este în afara oricărui pericol şi l-au mutat deja la Chirurgie Toracică. Omul ar vrea acum să îşi caute dreptatea în justiţie, mai ales că, susţine el, printre cei care l-au agresat s-ar fi aflat şi un poliţist local din Ghidigeni.

Agenţii de la Postul din comună au demarat o serie de verificări. „În cauză s-a întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe, urmând ca în funcţie de expertiza medico-legală să se schimbe încadrarea juridică a faptei”, a declarat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al I.P.J. Galaţi.

O anchetă se face şi la Primăria Ghidigeni, instituţie al cărei angajat este poliţistul local acuzat de lovire.

"Este angajat la noi din 2008 şi nu a făcut niciodată probleme. Acum, vizavi de această problemă, vom iniţia o anchetă pentru a stabili ce s-a întâmplat, chiar dacă angajatul nostru era în afara orelor de program. Din câte ştiu, cei care acuză au mai avut probleme în trecut cu poliţia, aşa că nu excludem ca la mijloc să fie vorba şi de nişte resentimente, dar vom vedea cu exactitate ce s-a întâmplat acum şi vom lua măsuri", ne-a declarat Eugen Tăbăcaru, primarul comunei Ghidigeni.

Citit 2490 ori Ultima modificare Luni, 15 Septembrie 2014 17:15

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.