(VIDEO&FOTO) Prima zi de şcoală/ Clopoţel cu felicitări şi promisiuni financiare
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

(VIDEO&FOTO) Prima zi de şcoală/ Clopoţel cu felicitări şi promisiuni financiare
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

* Cu emoţii, atât elevii, cât şi părinţii, au participat luni, 15 septembrie 2014, în toate şcolile judeţului, la festivităţile de deschidere a noului an şcolar


La Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", deschiderea noului an şcolar s-a făcut în prezenţa primarului Marius Stan. Directorul Vasile Ciuchină i-a mulţumit acestuia atât pentru prezenţă, cât mai ales pentru susţinerea acordată de-a lungul timpului. Şi, cum era normal la început de an, directorul Colegiului Vasile Alecsandri a trecut în revistă rezultatele merituoase obţinute de elevii unităţii de învăţământ, dar a anunţat şi noutăţile.

„Am inaugurat astăzi un panou cu toţi şefii de promoţie din 1967 până astăzi. Tot ca o premieră vă anunţ că de anul acesta vom acorda o diplomă de excelenţă şi un trofeu pentru elevul cu cele mai bune rezultate la concursurile internaţionale. Primul trofeu, intitulat Bufniţa cu ochi albaştri, va ajunge la Robert Râclea, care a obţinut, în iunie, medalia de aur la Olimpiada Pluridisciplinară „Tuymaada” – Yakuţia. Tot el, anul trecut, a obţinut o medalie de argint, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe, desfăşurată în India. De acum înainte, la fiecare început de an, vom desemna câştigătorul acestui trofeu”, le-a spus elevilor directorul colegiului.

CITEŞTE ŞI: ÎNCEPUT DE AN ŞCOLAR cu unităţi de învăţământ gălăţene FĂRĂ APĂ sau DEGRADATE

Pe lângă trofeu şi diplomă, Robert Râclea a primit şi o sumă modică de bani, ocazie cu care primarul Marius Stan  a ţinut să facă o promisiune. „Vom aproba prin hotărâre de consiliu local alocarea unei sume de bani pentru premierea elevilor merituoşi. Vorbim de sume consistente pentru cei care au rezultate bune la învăţătură şi sper să fie cât mai mulţi”, a promis Marius Stan.

Aceeaşi promisiune a fost rostită de Marius Stan şi la Colegiul „C. Negri”, acolo unde a fost prezent în dublu rol: de primar şi de părinte.

Şi la această unitate de învăţământ emoţiile au fost la ele acasă, mai ales că directoarea Andra Ionescu le-a făcut elevilor o primire pe care greu o vor uita. Aceasta le-a spus învăţăceilor o poveste cu personaje din lumea mondenă şi cu pilde care să-i pună pe gânduri atunci când spun că este greu la şcoală. Tot cu tâlc a fost făcută şi prezentarea profesorilor care îi vor ghida pe elevi în noul an şcolar.

La cele două instituţii de învăţământ, emoţiile s-au risipit abia după ce fiecare dascăl şi-a condus elevii în clase pentru a le face prezenţa şi a le spune orarul pe care îl vor respecta anul acesta.

 

Primarul a dat startul festivităţilor deschizând noul an la Şcoala nr.29 "Sfânta Ana"

Poliţiştii locali, alături de elevi/ Codul penal şi rutier pe înţelesul copiilor

„Codul penal şi rutier pe înţelesul copiilor” este broşura care a ajuns luni, în prima zi de şcoală, la elevii din 21 de unităţi de învăţământ de pe raza municipiului Galaţi. Poliţiştii locali, prezenţi la deschiderea noului an şcolar, au fost cei care au înmânat broşurile, mesajul transmis fiind unul de apropiere de comunitate.

 

 

„Am luat iniţiativa de a scoate de sub tipar „Codul penal şi rutier pe înţelesul copiilor” pentru a fi cât mai aproape de tânăra generaţie. Încă de pe băncile şcolii elevii trebuie să cunoască unele prevederi legale, iar broşura îi ajută în acest sens având în vedere că este o îmbinare între imagini şi partea scrisă. Totodată, am dat un semnal clar, părinţilor elevilor şi cadrelor didactice că Poliţia Locală este foarte aproape de semeni, mai ales că prin reorganizare au luat fiinţă cele cinci secţii de poliţie, iar acum agenţii noştri sunt în mijlocul gălăţenilor”, ne-a declarat Mihai Manoliu, directorul general al Poliţiei Locale Galaţi.

Publicaţia, tipărită sub directa coordonare a Poliţiei Locale, a ajuns în unităţile de învăţământ, cu sprijinul Primăriei Municipiului Galaţi şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean.

 

Citit 11203 ori Ultima modificare Marți, 16 Septembrie 2014 00:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.