EVACUARE CU SCANDAL în Valea Oraşului. Familia AMENINŢĂ că îşi INCENDIAZĂ COPIII în semn de PROTEST (VIDEO/FOTO)
Foto: Foto: Teodora Miron

EVACUARE CU SCANDAL în Valea Oraşului. Familia AMENINŢĂ că îşi INCENDIAZĂ COPIII în semn de PROTEST (VIDEO/FOTO)
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Evacuaţii locuiau ilegal într-o clădire pe care proprietarul a decis s-o demoleze pentru că avea bulină roşie


O familie, care locuia clandestin într-un imobil situat pe strada Al. Moruzzi, a fost evacuată miercuri dimineaţă. Formată din opt adulţi şi opt copii, familia Tecaru a ajuns, cu tot cu lucruri, în stradă. Şi asta după ce proprietarul clădirii cu pricina a decis să-i evacueze din imobilul aflat într-o stare avansată de degradare, însemnat cu bulină roşie. Chiar dacă nu aveau dreptate, cei evacuaţi nu s-au ferit însă să facă scandal.

Pentru calmarea spiritelor a fost nevoie de intervenţia mascaţilor de la Poliţia Locală. „Această clădire prezintă un risc mare de prăbuşire. Locatarii nu au dorit să părăsească clădirea, chiar i-au ameninţat pe reprezentanţii societăţii care se ocupă cu demolarea imobilului”, ne-a povestit unul dintre poliţiştii locali.

Cei din familia Tecaru au recunoscut că nu au forme legale pentru a locui în clădirea ce risca oricând să se dărâme peste ei. „Noi am locuit cu chirie pe strada Dogăriei în imobilul cu numărul 115. Clădirea respectivă a fost retrocedată. Ne-am mutat aici, în urmă cu şase ani. Ştiu că stă să se dărâme, dar noi am încercat să o întreţinem. I-am pus geamuri, uşi. Iar acum ne dau afară. La noapte o să dormim în stradă”, ne-a spus Anica Tecaru.

„Ne dăm foc!”

În timp ce îşi cărau mobila din casă în stradă, cei din familia evacuată au auzit că vor veni cei de la Ecosal să-i ajute. Crezând că vor rămâne fără bunuri, familia s-a înfuriat şi mai tare: „Sunt lucrurile noastre. De ce să ni le ia. Noi am muncit pentru ele. Avem copii la şcoală, la grădiniţă. Ce facem cu ei, dacă ne iau şi mobila?”, s-a plâns Anica Tecaru, căreia, la un moment dat, i s-a făcut rău, fiind cardiacă.

Spiritele s-au încins din nou când la faţa locului a ajuns şi o echipă din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului, care a încercat să le ofere oamenilor ajutor. „Ne dăm foc şi nouă, şi copiilor, dacă o să ni-i ia. I-am crescut până acum şi o să-i creştem şi de acum înainte. Toate până la copii”, au ţipat Anica Tecaru şi ceilalţi membri ai familie.

CITEŞTE ŞI: O FATĂ de doar ŞAPTE ani şi bunica ei vor fi EVACUATE din casă

„Am încercat să găsim o soluţie, pentru ca micuţii să nu rămână în stradă. Nu se poate vorbi aici de neglijenţă, pentru că se vede că minorii sunt bine îngrijiţi, merg la şcoală şi la grădiniţă. Vom discuta şi cu reprezentanţii Primăriei pentru a găsi o soluţie”, ne-a declarat Ciprian Groza, purtătorul de cuvânt al DGASPC Galaţi.

Familia care a locuit clandestin în clădire şi-a scos, în cele din urmă, toate lucrurile în stradă. Ei speră ca autorităţile locale să le ofere un alt imobil în care să locuiască. Reprezentanţii primăriei însă le oferă, cel puţin deocamdată, o soluţie provizorie. „Fiind vorba despre copii minori, vom încerca să-i punem sub protecţie în centrul nostru de urgenţă, până ce părinţii vor rezolva problema locativă. De asemenea, şi părinţii pot fi găzduiţi în centrul de urgenţă, unde vor primi şi mese calde, conform legii”, ne-a explicat Emanuela Turcu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi.

Reprezentanţii Primăriei Galaţi vor face o anchetă pentru a stabili dacă membrii familiei Tecaru se încadrează sau nu pentru o locuinţă socială.

Citit 3561 ori Ultima modificare Miercuri, 17 Septembrie 2014 19:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.