UPDATE/ Bilanţul accidentul feroviar din apropriere de BACĂU, modificat
Foto: Foto: captură RTV

UPDATE/ Bilanţul accidentul feroviar din apropriere de BACĂU, modificat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Bilanţul accidentului feroviar produs vineri, 19 septembrie 2014, în jurul orei 15.50, la o trecere de cale ferată din apropierea Gării Bacău, a fost modificat, încă o persoană pierzându-şi viaţa. Este vorba despre mecanicul trenului, care a murit câteva ore mai târziu, a relatat romaniatv.net.

Accidentul feroviar s-a produs la aproximatv 12 kilometri de municipiul Bacău, în zona Haltei Valea Seacă, după ce un tren de persoane care se îndrepta către Gara Bacău a lovit un camion la o trecere de nivel. Şoferul camionului încărcat cu cereale nu a respectat semnalele acutistice şi luminoase la trecerea la nivel cu calea ferată, a crezut că are timp să treacă în siguranţă peste calea ferată, însă trenul care circula de la Bucureşti la Suceava l-a izbit în plin. În urma impactului un vagon al trenului a deraiat.

Şoferul camionului a murit pe loc, iar mecanicul locomotivei şi încă o persoană din tren au fost preluate de ambulanţe pentru a fi transportate la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Mecanicul locomotivei a murit, câteva ore mai târziu, în ciuda eforturilor medicilor de a-i salva viaţa.

În urma accidentului a izbucnit şi un incendiu, care a fost stins de pompieri, imediat ce au ajuns la faţa locului.


Un tren de pasageri care circula pe ruta Bucureşti-Suceava a deraiat, vineri după-amiază, în urma unui accident grav. Un om a murit şi cel puţin trei persoane au fost rănite.

Potrivit purtătorului de cuvânt al CFR, Oana Brânzan, accidentul s-a produs la o trecere de cale ferată semnalizată acustic şi luminos din apropierea Gării Bacău, după ce trenul de călători 1753 Bucureşti Nord-Suceava a lovit un camion, notează realitatea.net.

Potrivit primelor informaţii, în urma impactului, primul vagon al trenului a deraiat, iar locomotiva a fost proiectată în faţă, la o distanţă de aproximativ două sute de metri de garnitură.

Citit 2572 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.