LECŢIE de bună purtare pentru ELEVII NAVETIŞTI

LECŢIE de bună purtare pentru ELEVII NAVETIŞTI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Furturi, bătăi, distrugeri şi tot felul de alte incidente fac parte din peisajul cotidian al navetei elevilor din judeţul Galaţi, care folosesc trenul ca mijloc de transport pentru a ajunge de acasă la şcoală sau viceversa.

În calitate de autori sau victime, adolescenţii reprezintă o categorie cu grad ridicat de risc, dar şi care poate fi lesne educată prin sfaturi şi mesaje despre cum să evite astfel de situaţii. Ce riscă dacă se complac în asemenea conjuncturi, dar şi care sunt avantajele unei conduite corecte, tinerii navetişti au putut afla zilele trecute, încă o dată, de la poliţiştii de la Transporturi, cei care veghează ca drumurile lor, ca şi ale celorlalţi călători, să se desfăşoare pe cât posibil, fără incidente.

"Am observat că, făcând acţiuni de prevenire prin care le împărţim pliante şi le dăm sfaturi, numărul faptelor în care au fost implicaţi elevi navetişti a scăzut de la an la an. Multe dintre aceste activităţi le facem în colaborare cu Inspectoratul Şcolar, tocmai pentru a asigura o mai bună comunicare cu publicul ţintă", a explicat cms. şef Ştefan Constandache, şeful Biroului Poliţiei Transporturi Galaţi.

Cu ocazia întâlnirii care a avut loc între poliţişti şi elevii care circulă cu trenul pe rutele Galaţi - Tecuci, Galaţi - Bârlad şi Galaţi - Bucureşti, au fost distribuite peste 400 de pliante cu mesaje educative şi preventive, menite să le facă cunoscute, sau să le reamintească, principalele reguli de bază care trebuie respectate aşa încât să nu se transforme din elevi în infractori sau victime.

Citit 1620 ori Ultima modificare Duminică, 21 Septembrie 2014 14:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.