UPDATE/ Un AUTOCAR cu gălăţeni s-a RĂSTURNAT în Ungaria. Incidentul s-a soldat doar cu RĂNIŢI

UPDATE/ Un AUTOCAR cu gălăţeni s-a RĂSTURNAT în Ungaria. Incidentul s-a soldat doar cu RĂNIŢI
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

UPDATE/ 28 de gălăţeni care veneau cu un autocar de la Roma au fost implicaţi într-un accident rutier petrecut luni dimineaţă (22 septembrie 2014) în localitatea Mako din Ungaria, în apropierea graniţei cu România.

Conform unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, citate de Mediafax, accidentul a avut loc în jurul orei 9,30, după ce autocarul, care mergea pe autostrada M 43, spre România, a ieşit de pe şosea şi a alunecat într-un şanţ, pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile. "În Ungaria, ploua foarte tare şi, la un sens giratoriu, probabil că autocarul a derapat, iar şoferul a pierdut controlul volanului.

Autocarul venea din Italia şi nu ştim exact numărul de călători, pentru că toate actele sunt la ghid, iar acesta le-a lăsat în autocar. Sunt cam 26-27 de oameni. Autorităţile maghiare încă nu-i lasă să urce în autocar şi nu putem să luăm legătura cu ei, întrucât au şi telefoanele înăuntru. Imediat ce vom reuşi să vorbim cu ghidul, vom lua legătura şi cu familiile pasagerilor", ne-a declarat, luni dimineaţă, Ionel Şerban, reprezentantul firmei Coltrans, proprietara autocarului. Atacuri de panică, leziuni uşoare Mai multe echipaje SMURD au ajuns la faţa locului şi l-au eliberat pe şofer, care era prins între fiarele contorsionate.

 

 

De asemenea, mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au suferit atacuri de panică. „Am vorbit cu şoferul imediat după producerea accidentului, chiar înainte să fie scos din autocar. Mi-a spus că toată lumea este bine şi că au fost câţiva pasageri care au făcut atac de panică”, ne-a mai spus Ionel Şerban.

"Două persoane sunt rănite grav, iar celelalte prezintă leziuni uşoare. Momentan vom ţine legătura cu spitalul din Szeged, este un spital care are toate specialităţile. O să aşteptăm să vedem cum evoluează situaţia", a declarat secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Conform angajaţilor firmei Coltrans, şoferul care se afla la volanul autocarului în momentul producerii accidentului avea experienţă şi era printre cei mai buni din firmă. Toţi pasagerii vor ajunge acasă cu un alt autocar, închiriat de cei de la Coltrans. Dar asta după ce autorităţile ungare le vor permite gălăţenilor să plece.


28 de gălăţeni, care veneau cu un autocar de la Roma, au fost implicaţi într-un accident rutier petrecut, luni dimineaţă, pe autostrada M43, în localitatea Mako din Ungaria, în apropierea graniţei cu România. Conform unor surse din Ministerul Afacerilor Interne, citate de Mediafax, accidentul a avut loc în jurul orei 9.30, după ce autocarul, care mergea spre România, s-a înclinat pe o parte şi s-a răsturnat.

Mai multe echipaje SMURD au ajuns la faţa locului şi l-au eliberat pe şofer, care era prins între fiarele contorsionate. În momentul producerii accidentului, majoritatea pasagerilor dormeau. Din fericire, nu există morţi şi nici răniţi grav. Mai multe persoane au suferit atacuri de panică sau au fost rănite uşor de la cioburile geamurilor sparte.

Deşi spun că nu au reuşit să ia legătura cu pasagerii, reprezentanţii firmei gălăţene care deţine autocarul implicat în accident susţin că niciunul dintre pasageri nu este rănit şi că deja au trimis un alt autocar să-i preia pe gălăţeni.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 4267 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.