Primăria Galaţi CUMPĂRĂ 20 de AUTOBUZE din Olanda

Primăria Galaţi CUMPĂRĂ 20 de AUTOBUZE din Olanda
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Investiţia ajunge la aproape 600.000 de lei * În doar trei ani, parcul auto al Transurb s-a micşorat de la 150 de maşini la 108


O parte dintre autobuzele foarte vechi care circulă acum pe străzile din Galaţi vor fi înlocuite în aproximativ două săptămâni cu 20 de maşini second-hand aduse din Olanda. Chiar dacă nici aceste autobuze nu sunt noi, conducerea Transurb dă asigurări că gălăţenii vor circula cu mijloacele de transport în comun în condiţii mai bune. Totodată, alături de cele 20 de maşini destinate transportului intraurban, au mai fost cumpărate alte două autobuze şi un autocar, pentru cursele interurbane.

Investiţie de peste jumătate de milion de lei

Făcută publică pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) la începutul lunii iulie, licitaţia pentru achiziţionarea de autobuze a fost finalizată în luna august. Valoarea contractului este de 592.000 de lei, bani care vin de la Primăria Galaţi. "Autobuzele vor înlocui vechile maşini Cobra, unele dintre ele vechi chiar şi de 14 ani. Din cauza sutelor de mii de kilometri parcurşi, aceste maşini se defectează foarte des, motiv pentru care necesită costuri mari pentru întreţinere", ne-a declarat Genica Totolici, directoarea Transurb SA Galaţi.

30 de locuri pe scaun, 50 în picioare

Autobuzele care vor fi aduse din Olanda vor avea fiecare o lungime de 12 metri. Fiind destinate transportului urban, ele vor avea doar 30 de locuri pe scaune şi alte 50 de locuri în picioare. Podeaua va putea fi coborâtă la nivelul trotuarului, astfel încât să permită accesul în şi din autobuz a persoanelor aflate în scaunul rulant. De asemenea, staţiile vor fi anunţate din timp cu ajutorul unui panou electronic.

Discontinuităţi pe traseele principale

În 2010, atunci când în Galaţi a fost făcută ultima licitaţie pentru traseele principale de transport public, parcul auto al Transurb număra 150 de autobuze şi troleibuze. La sfârşitul anului trecut mai rămăseseră în funcţiune doar 108 dintre acestea, restul fiind scoase din uz din cauza gradului avansat de uzură, fapt ce a dus la apariţia de discontinuităţi în trafic pe traseele principale de transport în comun.

Într-un interviu dat "Vieţii libere" anul trecut, Genica Totolici spunea că, la modul ideal vorbind, dacă nu ar exista transportatorii privaţi, ar fi nevoie de un parc auto care să numere 220 de mijloace de transport, pentru a se putea baza, zilnic, pe 160-170 de maşini.

CITEŞTE ŞI: Vot la foc automat/ Aleşii locali au aprobat CONCEDIERI la Transurb

 

Citit 3209 ori Ultima modificare Luni, 22 Septembrie 2014 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.