Cum şi de ce să NU încalci legea/ LECŢII anti-infracţionale la Economic

Cum şi de ce să NU încalci legea/ LECŢII anti-infracţionale la Economic
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Prevenirea, prin orice mijloace, este cea mai bună metodă de a nu-i scăpa pe adolescenţi pe căi greşite. Este concluzia la care elevii Colegiului Economic „Virgil Madgearu” şi profesorii lor au ajuns, în urma unei întâlniri extinse cu poliţişti şi procurori criminalişti în cadrul „Săptămânii Prevenirii Criminalităţii”.

Oamenii legii au scos artileria grea, prezentându-le elevilor exemple de infracţiuni de mare violenţă comise de minori, punând accent pe consecinţele acestor fapte asupra răspunderii autorilor şi a implicaţiilor acestor fapte asupra viitorului lor. Cum multe dintre faptele bifate de minori în statisticile poliţiei gălăţene au fost comise sub influenţa anturajului, elevilor le-a fost explicată importanţa unei alegeri corecte a cercului de prieteni şi a menţinerii unui dialog deschis cu părinţii şi profesorii în ceea ce priveşte activităţile zilnice pe care le au împreună cu amicii sau colegii. Nu a fost uitat nici Internetul, zona unde mulţi dintre minori cad victime traficanţilor de carne vie, ajung să fie exploataţi sexual, ori să fie implicaţi în fapte care ţin de sfera criminalităţii informatice.

„Poliţiştii au prezentat câteva dintre exemplele de colaborare eficientă în ceea ce priveşte abordarea interinstituţională a problematicii delincvenţei juvenile şi victimizării minorilor, toţi cei prezenţi apreciind necesitatea implementării sistematice a unor demersuri de tip preventiv”, a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

CITEŞTE ŞI: DESCINDERE a Poliţiei într-o ŞCOALĂ din Pechea

Citit 2033 ori Ultima modificare Marți, 30 Septembrie 2014 20:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.