Poliţia INFIRMĂ zvonurile despre COPIII RĂPIŢI

Poliţia INFIRMĂ zvonurile despre COPIII RĂPIŢI
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* 20 de minori figurează ca dispăruţi în dosarele Poliţiei Galaţi, însă în niciunul dintre cazuri nu este vorba despre răpire


Mulţi părinţi din Galaţi s-au panicat în ultimele săptămâni, ca urmare a apariţiei unor zvonuri în mediul virtual, în special pe site-urile de socializare, care făceau referire la unele cazuri de dispariţii suspecte ale unor copii. Mai exact, se afirmau unele cazuri de răpire, sau tentative de răpire ale unor minori, fapt care a avut darul de a tulbura apele în rândul populaţiei civile, dar şi al Poliţiei.

Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Galaţi, în momentul de faţă niciunul dintre zvonurile lansate în mediul online nu au prins conturul unor sesizări care să ducă măcar la suspiciunea unor răpiri şi, implicit, la efectuarea de cercetări. Singurii minori despre care poliţiştii ştiu că sunt dispăruţi sunt cei 20 aflaţi în dosarele Biroului Urmăriri. Patru dintre aceştia ar fi dispăruţi de mai bine de zece ani, iar în privinţa altor doi există date certe că ar fi murit prin înecare.

"În celelalte 14 situaţii este vorba de dispariţia unor copii instituţionalizaţi, care au plecat voluntar, în repetate rânduri, din centrele de plasament. Pentru aceştia, poliţiştii gălăţeni au solicitat darea în urmărire naţională de la două până la 14 ori, de fiecare dată ei fiind găsiţi şi reinstituţionalizaţi", a precizat cms. Cristina Tatulici, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii atrag totuşi atenţia celor care au în custodie copii, fie că sunt părinţi sau instituţii, să semnaleze cât mai curând dispariţia minorilor şi să coopereze cu autorităţile furnizând cât mai multe detalii referitoare la persoana şi circumstanţele în care au dispărut copiii.

 

Citit 5378 ori Ultima modificare Miercuri, 01 Octombrie 2014 19:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.