UPDATE/ BARONUL PSD Bunea Stancu şi firma TANCRAD, trimişi ÎN JUDECATĂ de DNA Galaţi pentru CORUPŢIE

UPDATE/ BARONUL PSD Bunea Stancu şi firma TANCRAD, trimişi ÎN JUDECATĂ de DNA Galaţi pentru CORUPŢIE
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE/ Tribunalul Vrancea a dispus menţinerea măsurii arestului la domiciliu, în ceea ce-i priveşte pe Gheorghe Bunea Stancu şi Florin Mija, şi pe cea a controlului judiciar în cazul lui Moisiu Nicolae. Decizia nu este definitivă.


DNA Galaţi a trimis în judecată „lotul Bunea”. 19 inculpaţi, printre care se numără trei societăţile comerciale Tancrad Galaţi, Concivia şi Tancrad Construct Brăila sunt trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. DNA acuză conducerea CJ Brăila, în prezent suspendată, că a dat contracte pe bani publici societăţilor agreate, care au fost de altfel deferite justiţiei. Prejudiciu reclamat de procurori este de 2.924.817,60 de lei şi este adus Consiliului Judeţean Brăila. Cei 19 vor fi judecaţi la Tribunalul Vrancea.

Joi, la Tribunalul Vrancea se va judeca şi măsura controlului judiciar impusă lui Nicolae Moisiu. În acest dosar au averile sub sechestru 11 dintre inculpaţi, printre care Gheorghe Bunea Stancu, Florin Mija şi trei societăţi. Măsurile asiguratorii pot fi contestate. Cei 19 inculpaţi intră acum în faza secretă a procesului penal, aşa numita cameră preliminară, în care judecătorul decide dacă probele sunt corect administrate şi rechizitoriul corect întocmit.

Potrivit unui comunicat al DNA, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul teritorial Galaţi au dispus trimiterea in judecată a următorilor inculpaţi:

GHEORGHE BUNEA STANCU, preşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, aflat în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (6 acte materiale) şi conflict de interese.

MIJA FLORIN, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Brăila, aflat în stare de arest la domiciliu, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (6 acte materiale).

MOISIU NICOLAE, şef Serviciu Achiziţii Publice în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, aflat sub control judiciar, pentru săvârşirea a cinci infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (6 acte materiale).

GHENEA GEORGEL, cercetat în stare de libertate, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (6 acte materiale).

DUMITRAŞCU JENICA, cercetată în stare de libertate, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (4 acte materiale).

PUIA VASILE, cercetat în stare de libertate, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (5 acte materiale).

POPESCU IONICĂ, cercetat în stare de libertate, consilier la Biroul de Achiziţii Publice în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

MOCANU ANTONIU CEZAR, cercetat în stare de libertate, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

BĂDESCU MIRCEA, cercetat în stare de libertate, consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

PUŞCĂ IONEL, cercetat în stare de libertate, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea a două infracţiuni de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

BUZULEAC SEBASTIAN LUCIAN, cercetat în stare de libertate, consilier superior în cadrul Consiliului Judeţean Brăila pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

SAVA NICU, cercetat în stare de libertate, economist în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altulROŞIORU LENUŢA, cercetată în stare de libertate, funcţionar în cadrul Consiliului Judeţean Brăila, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

SC TANCRAD SRL GALAŢI, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, dintre care una în formă continuată (5 acte materiale) şi uz de fals.

STĂNCIC CRISTIAN CĂTĂLIN, cercetat în stare de libertate, administrator al SC TANCRAD SRL Galaţi, pentru săvârşirea a două infracţiuni de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul dintre care una în formă continuată (5 acte materiale) şi uz de fals.

SC CONCIVIA SA Brăila, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de instigare la abuz cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

SOARE VASILE, cercetat în stare de libertate, administrator al SC CONCIVIA SA Brăila, pentru săvârşirea a patru infracţiuni de instigare la abuz cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

SC TANCRAD CONSTRUCT SRL BRĂILA, pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la abuz în serviciu cu obţinere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

ŞTEFAN RODICA, contabil şef în cadrul Primăriei com. Vădeni, jud. Brăila, cercetată în stare de libertate, pentru săvârşirea infracţiunii de fals în înscrisuri oficiale.

Citit 4923 ori Ultima modificare Joi, 02 Octombrie 2014 18:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.