UPDATE/ AMBULANŢĂ în misiune, RĂSTURNATĂ de un Audi. ŞOFERUL vinovat S-A PREDAT
Foto: Foto: GSDG

UPDATE/ AMBULANŢĂ în misiune, RĂSTURNATĂ de un Audi. ŞOFERUL vinovat S-A PREDAT
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

UPDATE ORA 17.00/ Magistraţii Judecătoriei Galaţi au decis în urma cu puţin timp să respingă propunerea procurorilor de arestare preventivă a şoferului. Judecătorii au apreciat ca suficientă instituirea măsurii supravegherii sub control judiciar pe parcursul cercetărilor pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului. Reamintim că gălăţeanul de 30 de ani s-a predat la poliţie după ce în noaptea de duminică spre luni a provocat un accident în urma căruia singura ambulanţă care mai funcţiona la Tg. Bujor a fost distrusă în totalitate, iar membrii echipajului şi un cardiac în vârstă de 79 de ani au fost răniţi.


UPDATE ORA 9.00 / Un gălățean de 30 de ani care susține că s-a aflat la volanul autoturismului Audi implicat în accident a fost reținut în cursul nopții trecute. Bărbatul s-a predat la Poliția Rutieră după ce fusese dat în consemn la toate punctele de trecere a frontierei. După ce a fost audiat de polițiști, procurorii au decis reținerea sa pentru 24 de ore. Suspectul va fi dus marţi în fața magistraților Judecătoriei Galați cu propunere de arestare preventivă pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 


UPDATE/ * Membrii echipajului şi un pacient cardiac pe care îl duceau spre spital au fost răniţi în urma impactului * Şoferul vinovat a fugit de la locul accidentului

Un grav accident de circulaţie s-a petrecut în cursul nopţii de duminică spre luni, pe fondul neacordării de prioritate. Potrivit poliţiştilor, şoferul unui autoturism Audi care se deplasa pe strada Aurel Vlaicu nu ar fi acordat prioritate unei ambulanţe aflate în misiune şi care rula pe bd. George Coşbuc. Impactul deosebit de puternic a răsturnat autosanitara în care se aflau trei persoane: şoferul, asistenta şi un bolnav.

"Ambulanţa venea de la Tg. Bujor, cu un pacient în vârstă de 79 de ani, cu afecţiuni cardiace severe, care trebuia dus de urgenţă la spital. Atât pacientul cât şi ambulanţierul şi asistenta au suferit leziuni şi au fost preluaţi de alte salvări, care i-au dus la Spitalul de Urgenţă, pentru investigaţii”, a precizat dr. Mihai Polinschi, directorul SAJ Galaţi. Bătrânul este acum supravegheat de medici la Terapie Intensivă, deoarece leziunile din accident s-au suprapus afecţiunilor cronice pe care le avea. „Pacientul prezintă un traumatism toracic minor, cu o fractură de coastă, care nu s-a complicat, nu a necesitat intervenţie chirurgicală, şi o plagă la nivelul sprâncenei drepte. Pacientul se află în ATI, nu neapărat din cauza acestui traumatism toracic, ci pentru că prezintă multiple comorbidităţi pentru care venea către spital, ca urmare a agravării unei afecţiuni cardiace cronice, severe, asociind şi o insuficienţă renală cu anemie. Acesta este motivul pentru care în momentul de faţă necesită o supraveghere multidisciplinară”, a precizat dr. Lucica Grigorică, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă Galaţi.

Accidentul face acum obiectul unei anchete a Poliţiei Rutiere. Şoferul care nu a acordat prioritate şi-a agravat situaţia deoarece a fugit de la locul accidentului imediat după ce s-ar fi asigurat că nu a murit nimeni. Poliţiştii fac verificări pentru identificarea şi localizarea lui, în cauză fiind deja întocmit un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului.

În urma accidentului, staţia de ambulanţă de la Tg.Bujor a rămas fără nicio maşină, o autospecială urmând să fie trimisă de la Galaţi pentru a asigura urgenţele din zonă.


Evenimentul s-a petrecut în cursul nopții trecute, pe fondul neacordării de prioritate. Potrivit polițiștilor, șoferul unui autoturism Audi care se deplasa pe strada Aurel Vlaicu nu ar fi acordat prioritate unei ambulanțe aflate în misiune și care rula pe bd. George Coșbuc. În urma impactului, șoferul și asistenta din salvare precum și pacientul pe care îl transportau au suferit leziuni care nu le pun însă viața în pericol.

După ce s-a asigurat că inconștiența sa nu a avut urmări tragice, șoferul vinovat a fugit de la fața locului, abandonându-și mașina. Polițiștii au efectuat primele cercetări și încearcă acum să stabilească identitatea celui care se afla la volan. Ei eu deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. 

 VOM REVENI CU AMĂNUNTE.

Citit 8046 ori Ultima modificare Marți, 07 Octombrie 2014 17:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.